Voda na Štrandu ispravna za kupanje

Većina uzoraka vode Dunava na Štrandu odgovara propisima i voda je ispravna za kupanje, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.
Većina uzoraka vode Dunava na Štrandu odgovara propisima i voda je ispravna za kupanje, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Institut je 1. maja počeo redovnu kontrolu vode Dunava na Štrandu. Kako je saopšteno, do sada je analizirano sedam uzoraka, od kojih je šest bilo ispravno.

Voda za piće iz fabrike vode Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" ispravna je za korišćenje. Analiza instituta pokazala je da je zdravstveno je ispravno 97 odsto uzoraka, odnosno 528 od 558.

Tokom maja meseca kontrolisano je i devet uzoraka vode sa javnih bunara u gradu. Doktorka Milka Popović kaže za Radio 021 da su svi uzorci bili hemijski i mikrobiološki neispravni.

"Utvrđena je fizička i hemijska neispravnost svih uzoraka i ne preporučuje se upotreba vode sa javnih bunara u gradu", rekla je dr Popović.

Institut za javno zdravlje Vojvodine danas je saopštio da je od 146 kontrolisanih namirnica u aprilu, šest namirnica bilo neispravno. Od toga pet lakokvarljivih namirnica i jedan uzorak meda.

  • bre

    16.05.2013 11:52
    Da, zato meni na detelinari se urin oseća kao da pijem lekove. Uzmem 2 dana da kupujem vodu i sve je ok, normalno!!!

    Gde je neispravna, zašto ne kažu? Plaćaću i dalje vodu, neka samo kažu!
  • Vex

    16.05.2013 07:49
    @NP
    A kako onda to naplatiti "pijaću" vodu?
  • 15.05.2013 23:27
    Ispravna, dok se ne okupa prvih 3-4 kupaca.

    PS Znate li vi koliko je ova zima bila duga?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti