DS i LSV povukli zaključke o bezbednosti, dnevnice za biciklističke patrole

Posle rasprave o predloženim zaključcima povodom stanja bezbednosti u Novom Sadu, koja je trajala četiri sata, predsednik Odborničke grupe DS Božidar Protić i predsednica odborničke grupe LSV Zlata Peričin rekli su da povlače Predlog zaključaka zbog toga što je preloženim amandmanima smisao zaključaka potpuno promenjen.
Posle rasprave o predloženim zaključcima povodom stanja bezbednosti u Novom Sadu, koja je trajala četiri sata, predsednik Odborničke grupe DS Božidar Protić i predsednica odborničke grupe LSV Zlata Peričin rekli su da povlače Predlog zaključaka zbog toga što je preloženim amandmanima smisao zaključaka potpuno promenjen.

"Amandamanima Saveta za javni red i mir i bezbednost predlog zaključaka je potpuno obesmišljen i zbog toga smo mi taj predlog povukli", rekla je Peričin.

Predsednik Skupštine Grada Siniša Sević taj potez je ocenio nekorektnim. "Ova sednica Skupštine je bila tematska i sve tačke dnevnog reda odnosile su se na temu bezbednosti u gradu. Smatram nekorektnim da deo odbornika inicira zasedanje Skuštine, a onda kada dođemo do suštine i rasprave o konkretnim potezima, da povuku predlog i da napuste sednicu", rekao je Sević po završetku sednice.

Predsednik Odborničke grupe Srpske radikalne stranke Đurađ Jakšić kazao je da su odbornici te stranke bili spremni da glasaju za predlog zaključaka isključivo zbog toga što smatraju da bezbednost građana ne sme biti stranačko pitanje, ali da zbog povlačenja tog predlog to nisu bili u prilici da učine.

Odbornici parlamenta usvojili su preostalih pet tačka koje su bile na dnevnom redu sednice, među kojima su najznačajnije Predlog mera za prevenciju nasilja i zlostavljanja u školama i Izveštaj o realizaciji projekata iz oblasti politike za mlade od značaja za Novi Sad.

Odbornici Skupštine grada, njih 47, svoje dnevnice za jučerašnju sednicu gradskog parlamenta izdvojili su za pomoć Policijskoj upravi Novi Sad, za organizovanje biciklističkih patrola.

Naredna sednica Skupštine grada održaće se u petak 17. maja.

  • U zameni teza..

    17.05.2013 14:34
    DS je asolutni prvak!!!
    ...i zivi smo jedva ostali, bili i videli!

    Prvo su upropastili ovu zemlju za 13 godina, a onda se usudjuju da nekom drze predavanja i obasipaju kritikama kako je sve lose, kako se zemlja raspada, kako je svima ugrozena bezbednost, kako je zemlja zaduzena, kako je puno nezaposlenih,i onda izlazi sa predlozima o autonomiji, o bezbednosti, o boljem zivotu... pa nema smisla stvarno!!!
  • Zoro

    17.05.2013 05:03
    Zamena teza...
    LSV i DS je zakazala sednicu o bezbednosti u Novom Sadu, sa predlozima DODATNIH mera, koje su u nadleznosti grada, a za poboljsanje sadasnjeg katastrofalnog stanja (procitajte hroniku svaki dan).
    Gledajuci prenos sednice, namece se zakljucak da vladajuce partije na celu sa SNS uopste ne smatraju da su kriminal i bezbednost u N.S. ugrozeni, a dodatne mere, koje je predlagala opozicija, (kao patrola policije u kvartu i ...) potpuno nepotrebni.
    Uz sve to, broj prisutnih odbornika vladajuce vecine na sednici, je vrlo mali, a predsednica saveta grada za J.R.M. i bezbednost B.B., uopste nije bila na sednici.
    Tako je vladajuca vecina pokazala "zainteresovanost" za Javni Red Mir i bezbednost u Novom Sadu.
    Zbog toga je povucen predlog.
    Ja se licno, ne slazem sa povlacenjem predloga jer sada vladajuca vecina IMA IZGOVOR, (kao, oni su bas hteli da raspravljaju, ali eto predlog je povucen..). Nije nego.
    To se vidi i po komentarima pristalica koje ocigledno da NE shvataju sustinu. Svima mora biti jasno da ovo nisu partijske, koalicijske stvari, vec, svih nas gradjana N.S. Ako sadasnja "vlast", zaista misli dobro ovom gradu, ne treba im opozicija, neka oni donesu dodatne mere. Bojim se samo da su i u ovom slucaju vladajuce stranke pokazale svoju nezainteresovanost, nestrucnost i nekompetentnost...
  • pod hitno!!!

    17.05.2013 00:45
    Treba DS i LSV da sebe povuku sa politicke scene!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti