Tomislav Nikolić govori na svečanoj akademiji Novosadskog sajma

Na Novosadskom sajmu sutra će biti održana svečana akademija povodom 90 godina rada ove sajamske kuće na kojoj će govoriti i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
Na Novosadskom sajmu sutra će biti održana svečana akademija povodom 90 godina rada ove sajamske kuće na kojoj će govoriti i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Generalni direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač rekao je na konferenciji za novinare da je, pored brojnih zvanica, predsednik Nikolić glavni gost sutrašnje akademije i da će zbog toga imati čast da je svečano otvori.

Govoreći o 80. Međunardnom poljoprivrednom sajmu Lukač je rekao da će ove godine na ovojmanifestaciji učestvovati preko 1.500 izlagača iz oko 60 zemalja, a da će novina biti porodični dan 19. maja, kada će čitave porodice moći da posete Novosadski sajam po ceni pojedinačne ulaznice od 500 dinara. Lukač je takođe rekao da će novina biti besplatne posete za učenike osnovnih škola iz Novog Sada tokom radnih dana, kao i vozić koji će prevoziti posetioce u krugu sajma.

Ambasador Hrvatske u Srbiji Željko Kuprešak rekao je da je činjenica da je Hrvatska zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma sjajna prilika za uređenje budućih odnosa dve zemlje. On je najavio da će Hrvatsku na sajmu predstaviti privatne kompanije, Gospodarska komora i županijske komore, koje će predstaviti sve važne  segmente hrvatske poljoprivrede.

"Mi 1. juna ulazimo u Evropsku uniju i zato nam je od izuzetne važnosti da Srbija kao naš najbliži sused što pre okonča pregovore oko članstva i postane stabilna i jaka zemlja u regionu, a mi ćemo joj u tome bezrezervno pomoći", rekao je Kuprešak i dodao da će ova sajamska manifestacija biti odlična prilika i za jačanje trgovinskih odnosa dve zemlje.

Prema Kuprešakovim rečima, Hrvatska je do sada u Srbiji investirala najmanje 500 miliona evra i očekuje da se po ulasku te zemlje u EU i broj investitora iz Srbije u Hrvatskoj poveća. "Time ćemo otvoriti treća tržišta za kompnaije iz Hrvatske, dok će Srbija dobiti priliku da osvaja tržište EU", rekao je hrvatski ambasador.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Srbije Danilo Golubović rekao je da su 90 godina rada Novosadskog sajma i 80. Međunarodni poljoprivredni sajam prepoznatljivi brendovi Novog Sada, Vojvodine i Srbije i deo programa rada Ministarstva poljoprivrede. "Na ovoj priredbi najbolje možemo i da osetimo efekte naše politike, od kredita i ulaganja do državnih subvencija u poljoprivredi", rekao je Golubović.

  • Scotch Bonnet

    17.05.2013 07:28
    Bock
    Hoce li deliti ordenje?
  • 16.05.2013 23:04
    Politika,
    politika, politika :-(
  • Novosadjanin

    16.05.2013 20:51
    Za razliku od Tadica koji je otvarao sajmove po Mostaru i trosio novac iz budzeta Srbije za licnu promociju, konacno imamo predsednika koji se pre svega posvetio svojoj zemlji i njenom privrednom razvoju. Veliki plus za predsednika od novosadjana!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti