Počinje jubilarni Međunarodni poljoprivredni sajam

Na Novosadskom sajmu sutra će biti otvoren jubilarni 80. Međunarodni poljoprivredni sajam na kojem će učestvovati više od 1.500 izlagača iz oko 60 zemalja.
Na Novosadskom sajmu sutra će biti otvoren jubilarni 80. Međunarodni poljoprivredni sajam na kojem će učestvovati više od 1.500 izlagača iz oko 60 zemalja.

Zemlja partner 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma je Hrvatska koju će predstaviti oko 20 kompanija, Gospodarska komora i županijske komore. Prema najavama organizatora, Hrvatska će na poljoprivrednom sajmu predstaviti sve najvažnije segmente hrvatske poljoprivrede. Prvog dana poljoprivrednog sajma zemlja partner će u Kongresnom centru organizovati Poslovni forum, koji će okupiti predstavnike ministarstava poljoprivrede Srbije i Hrvatske, Privredne komore Srbije i Hrvatske gospodarske komore.

Izložba poljoprivredne mehanizacije dominiraće i na jubilarnom poljoprivrednom sajmu, a biće predstavljena ponuda poljoprivrednih mašina, traktora, kombajna, priključnih mašina, opreme i delova najpoznatijih brendova iz celog sveta. Domaće proizvođače predstavljaće IMR Rakovica i IMT.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije i ove godine je pokrovitelj Nacionalne izložba stoke, na kojoj će biti prikazani rezultati domaćeg uzgoja i selekcije stoke, ali i novine u oblasti genetike. Uz to, Ministarstvo je pokrovitelj i tradicionalne izložbe organske proizvodnje koju i ove godine organizuje Nacionalno udruženje za organsku proizvodnju "Serbia Organica". Najavljen je nastup oko 35 poljoprivrednih gazdinstva, proizvođača, prerađivača, distributera, sertifikacionih kuća, instituta i centara za organsku proizvodnju.

Dnevna ulaznica za sajam i ove godine košta 500 dinara. Za penzionere, decu od 7 do 12 godina i organizovane školske posete karta staje 200 dinara, a za organizovane kolektivne posete 350 dinara. Novina je porodični dan 19. maja, kada će čitave porodice moći da posete Novosadski sajam po ceni pojedinačne ulaznice od 500 dinara, a novost su i besplatne kolektivne posete za učenike osnovnih škola iz Novog Sada u utorak, sredu i četvrtak.

Parking servis je saopštio da će se na parkiralištima u široj okolini Novosadskog sajma tokom trajanja poljoprivrednog sajma naplaćivati isključivo dnevne karte koje koštaju 250 dinara. Prema najavama organizatora sajma, od sutra će na Novosadskom sajmu ponovo saobraćati takozvani Titov vozić, koji će prevoziti posetioce u otvorenom prostoru unutar sajma.

Ove godine Međunarodni poljoprivredni sajam traje dva dana kraće i biće završen 24. maja.

  • 21.05.2013 08:09
    Zar učenici poljoprivredne škole ne zaslužuju besplatan ulaz na poljoprivredni sajam?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti