Humanost na delu, za malog Filipa prikupljeno 8.000 evra

Na humanitarnom koncertu i pratećim dešavanjima organizovanim u sredu za pomoć desetogodišnjem Filipu Đuriću, obolelom od sarkoma, prikupljeno je 885.500 dinara.
Na humanitarnom koncertu i pratećim dešavanjima organizovanim u sredu za pomoć desetogodišnjem Filipu Đuriću, obolelom od sarkoma, prikupljeno je 885.500 dinara.

Kako je za 021 kazala jedna od organizatorki Tanja Banjanin, sredstva koja su donirali Novosađani su iznad svih očekivanja.

- Zahvaljujem svima u ime porodice Đurić. Filip je od ranog jutra sa nama radio na pripremama, presrećan što se sve dešava baš u njegovu čast. Odziv Novosađana je bio iznad svih očekivanja, a na kraju smo seckali plakate, jer je nestalo karta. Fabrika je bila krcata, kao i okolni prostor. Sve u svemu, kada smo sabrali sredstva sa svih strana (ulaznice sa koncerata, ulaznice sa predstave, procenat od pića, Filipov žiro-račun) prikupili smo 855.500 dinara, što nismo projektovali ni u najluđim snovima - kazala je Tanja Banjanin.

Ona je bila jedna od onih koji su 15. maja učestvovali na koncertu, uz Dejana Cukića, Amajliju, Milaćopezo, Frajle, Mariju Mihajlović i bend Ane Štajdohar. Pre toga održan je dečiji program, na kom su nastupali mališani koji obrađuju muziku bendova Red Hot Chili Peppers, AC/DC, One Direction i Bon Jovi. Tokom dana održana je i predstava "Sumnjivo lice" u organizaciji osnovne škole "Miroslav Mika Antić".

Desetogodišnji Filip Đurić je oboleo od opake i retke bolesti - sarkom. Sarkomi su maligne bolesti potpornog i vezivnog tkiva (kao što su kosti, tetive, hrskavice, masno tkivo, tkivo krvnih sudova, mišićno tkivo). Bolest je krajnje podmukla i javlja se bez upadljivih znakova. U početku se tumor širi potiskujući okolno tkivo, koje zbog svoje elastičnosti tek u kasnim fazama bolesti daje specifične tegobe. Tek sa odmaklim rastom javljaju se bolovi i osetljivost zahvaćenih delova tela.

Ko želi da uplati donaciju za lečenje malog Filipa, to može da učini putem žiro računa 265-0000004071988-29 Raiffeisen banka a.d.Beograd. (S.K.)

  • novosadjankas

    18.05.2013 03:42
    ponosna sam na sve novosadjane koji su sr uključili u ovu humanitarnu akciju. Osećam se dobro, što sam, siboličnom sumom, kupovinom karte i svojim prisustvom na predstavi u pozoriištu mladih u kome je privatna škola "Miroslav Mika Antić" izvela Nušićev komad "Sumnjivo lice", dala nadu malom Filipu i njegovim roditeljima, za izlečenjem. Hvala Tanji što je pokrenula ovu akciju i hvala malim a sjajnim glumcima škole što su mi pružili priliku da, makar simbolično, dam svoj doprinos izlećenju malog Filipa. Nastavite shumanošću, dragi moji sugrađani.
  • 18.05.2013 00:46
    Odlicno
    ajmo dalje, dinar po dinar, nije mnogo al' mnogo znaci!
  • 17.05.2013 21:33
    liman 2
    Bravo za siromasni narod , BRUKA za drzavu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti