Inspekcija na Institutu za onkologiju

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala i finansijska inspekcija nekoliko nedelja unazad proveravaju rad Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici.  
Služba za borbu protiv organizovanog kriminala i finansijska inspekcija nekoliko nedelja unazad proveravaju rad Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici.

Predsednik Odbora za zdravstvo Skupštine Srbije, Paja Momčilov, kaže da se više zaposlenih žalilo na kršenje prava pacijenata, zbog čega postoji sumnja da je u Institutu bilo slučajeva teške korupcije. Prema rečima doktora Momčilova, u Institutu su na lečenje preko reda primani pacijenti iz Republike Srpske i drugih zemalja, iako postoji lista čekanja za naše građane.

Kako piše ''Blic'', prema nezvaničnim izvorima, u Institutu se van liste čekanja mesecima leče pacijenti iz Bosne, a ta usluga im se naplaćuje po cenama predviđenim za strance. Vanrednih provera za sada nema na Institutu za kardiovaskularne bolesti, kao ni na Institutu za plućne bolesti.

  • teorija zavere........

    28.05.2010 08:44
    ..koja ima sustinu da se sve sto je dobro u Vojvodini u potpunosti unisti a sami tim i svi gradjani Vojvodine i to u dogovoru sa Republikom Srpskom....gradjani druge drzave BiH (ljudi iz Crne Gore takodje ne zele da PRIHVATE da su STRANCI) treba da odagnaju lazni utisak da je Vojvodina njihova drzava, Srbija, BiH I Crna Gora su tri drzave, to isto se dogadja i prilikom upisa na fakultete u Novom Sadu kao i pri dobijanju smestaja u studentskim domovima s tim sto ti STRANI studenti ne placaju skolarine kao stranci....
    a predsednik Odbora Paja Mocilov istu takvu akciju treba da sprovede i u Beogradu po beogradskim bolnicama,ambulantama na BANJICU novosadjanin NE MOZE doci za operaciju AKO NEMA DOBRU VEZU ILI NOVAC koji je kljuc za otvaranja vrata bolnicka vrata
    A da se zaposleni u Institutu u Kamenici bune zbog krsenja prava pacijenata!!malo je iznenadjujuce, verovatno ima tu necega drugog a korupcija im dobro dodje kao izgovor...
    Lecenje,preglede,operacije itd svaki STRANAC MORA DA PLATI sam ili da ta lecenja plati njihovo zdravstveno osiguranje,
  • sta reci

    28.05.2010 06:48
    Zasto sva privatna praksa kod nas NAPLACUJE preglede, kada pacijent ima zdravstveno osiguranje,i ZASTO se placa participacija pregleda u zdravstvenim "drzavnim"ustanovama sto ne bi bilo kao u EU- Z.Evropa,pacijent NE PLACA participaciju pregleda aki ima zdravstveno osiguranje, sva privatna praksa,sva snimanja,lekari opste prakse,laboratorije.. onaj ko ima socijalno NE PLACA preglede niti lecenje, ni opercije(izuzetak su zubari)svaki pregled se fakturise zdravstvenom osiguranji itd.cene zdravstvenih usluga(ako ne postoji zdravstveno osiguranje) u EU-Z.Evropi nisu nista vece od cena kod nas s tim sto su neke usluge cak i jeftinije
    Retko koji lekar da ima samo privatnu praksu, njihova praksa je radi po bolnicama ili ambulantama i imaju privatnu praksu,potom slju pacijente kod svog kolege privatnika,to bi trebao da regulisr ministar zdravlja, ali ne on ide u inostranstvo da se leci i to lecenje se participicira preko NASEG socijalnog-ZDRAVBSTVENO OSIGURANJE.
  • Duchess of Shangay

    28.05.2010 06:11
    Ah, taj komercijalni program!

    Mozda bi nase zdravstvo (po ugledu na truli kapitalizam) trebalo da donese zakone o duzini lista cekanja gde se institucije kaznjavaju ako pacijent ceka duze...

    Ali valjda je bitnije sve ostalo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.