Uštedeli 350 miliona na mostu preko DTD

Tender za nastavak gradnje mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav prošao je u Zavodu za izgradnju grada (ZIG) i ostvarena je ušteda od 3,5 miliona evra.
Tender za nastavak gradnje mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav prošao je u Zavodu za izgradnju grada (ZIG) i ostvarena je ušteda od 3,5 miliona evra.

Naime, novoizabrani izvođači radova uzeli su čak 350 miliona dinara manje od Dušana Borovice, čija firma je prvobitno izabrana na tenderu 2011. godine.

- Ugovor sa Borovičinom firmom potpisan je pre nego što sam ja postao direktor, ali kad sam došao, taj ugovor sam bio primoran da raskinem jer je "Borovica transport" otišao u stečaj. Sada je on zaključen sa najpovoljnijim ponuđačem "Energoprojekt niskogradnja" iz Beograda i "West-gradnja" iz Šapca za iznos od 658 miliona dinara i rokom za završetak radova od 230 dana. Ušteda za ove radove za koje je prethodno rukovodstvo ZIG-a potpisalo ugovor sa Borovičinom firmom iz Rume je skoro 350 miliona dinara, što je veliki finansijski uspeh za naše preduzeće – rekao je direktor Zavoda za izgradnju grada Goran Višnjić.

Kada se završe radovi na konstrukciji mosta preko kanala DTD, sledi raspisivanje tendera za završetak putnih radova od mosta do autoputa. Svi radovi, najavljuje Višnjić, trebalo bi da budu gotovi do maja 2015.

  • Nikola

    11.07.2014 16:50
    @nisam negativac
    Nisam bot, daleko bilo. Ne znam ko smo mi i ko su to naši, moji... Hvala Vam što generalizujete ljude. Kod nas se ljudi opravdano plaše da će biti prevareni tako da vam opraštam ovaj komentar.

    Nisam baš ispratio današnje događaje (ko je šta dematovao).

    Izvinjavam se što sam u trenutku poverovao u tehničku dokumentaciju i snage struke nad politikom.
  • nisam negativac

    11.07.2014 14:55
    @botovi Nikola i Sale
    Demantovaše vas ovi vaši danas!

    Sad, šta ste vi to "čuli" i "svojim se očima uverili" ja zaista ne znam, ali ipak se nešto korisno može zaključiti iz vaših komentara, a to je da ste najobičniji botovi, i to sa klupe za rezerve. Verovatno otud ta agresivnost bez mozga.

    Najzanimljivije u celoj ovoj priči je to da i "opozicija" isto ovo zna, što sam napisao u prethodnom komentaru! To što nisu reagovali govori o nekoj gadnoj trgovini. Verovatno su oni uzeli pre a sada moraju ovi, ne znam??? Znači da su svi ipak isti i da jedni druge štite.

    Kao što neko često piše na ovom portalu, VREME JE! Od sada mi na kraju svakog komentara sledi VREME JE! Trebali bi svi ovo da preuzmemo. Biće kasno posle...

    VREME JE!
  • makijaveli

    11.07.2014 09:32
    price
    Demagogija i licemerje. Prica se i prica i obmanjuje, a ne iznose prave cinjenice, sto je glavna karakteristika ove vlasti. Prava cena se naravno, saznaje na kraju, kada ce biti ispricana neka druga prica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti