Radaković: Bezbednost u Novom Sadu znatno bolja

Bezbednost u Novom Sadu i drugim opštinama Južnobačkog okruga poboljšana je, kaže načelnik novosadske policije Siniša Radaković.
Bezbednost u Novom Sadu i drugim opštinama Južnobačkog okruga poboljšana je zahvaljujući efikasnoj primeni odgovarajućih mera i izmenama u organizaciji rada policije, kaže načelnik novosadske policije Siniša Radaković.

Predočavajući najvažnije pokazatelje o bezbednosti u ovoj godini, Radaković je istakao da je ukupan broj krivičnih dela za oko 1.700 ili 12 odsto manji, u odnosu na prethodnu godinu.

Prema policijskim podacima, to smanjenje krivičnih dela je posebno uočljivo u protekla četiri meseca, odnosno, pa je tako između ostalog, evidentirano čak za 37 odsto manje razbojništava i 32 procenta manje teških krađa. U Novom Sadu i okolnim opštinama je, od septembra do danas, počinjeno pet ubistava ili teških ubistava i sva ta najteža krivična dela su rasvetljena, dok je ostao nerasvetljen samo jedan pokušaj teškog ubistva, rekao je načelnik PU i dodao da je u okviru nove organizacije rada pojačano prisustvo policije na pojedinim kritičnim tačkama u gradu.

Povećan je i broj policajaca na novosadskim ulicama, između ostalog i u okviru zajedničkih patrola sa pripadnicima žandarmerije, kazao je Radaković napominjući da novosadska policija intenzivno radi i na rasvetljavanju ubistava počinjenih i prethodnih godina. Novosadska policija je tokom ove godine oduzela više od 380 kilograma opojne droge, što je dvostruko više nego prošle godine, a samo u prethodna četiri meseca oduzeto je 157 kilograma narkotika.

Radaković je istakao i poboljšanje bezbednosti u saobraćaju, potkrepivši to podatkom da su ove godine u saobraćajnim nesrećama na području Južnobačkog okruga poginule 44 osobe, odnosno 16 manje nego prethodne godine. Uspešno se sprovodi i akcija "Školarac", u okviru koje policija kontroliše škole i okolne objekte, radi suzbijanja različitih oblika nasilja nad učenicima i zaposlenima, hvatanja preprodavaca narkotika, kao i radi zaštite školske i lične imovine, naveo je Radaković.

Načelnik PU je rekao i da će policijska ispostava na Novom naselju biti formirana čim bude usvojena sistematizacija novih radnih mesta u Ministarstvu unutrašnjih poslova i podsetio na to da je, od njegovog dolaska na tu funkciju, ostvareno nekoliko kadrovskih promena u PU Novi Sad.

  • Zilijen

    01.01.2015 22:17
    Bezbednost u gradu jeste bolja, brojke govore za sebe. Veliki procenat slucajeva je resen.
  • Marina

    30.12.2014 22:24
    Istina
    Od kada je doslo do promene u vrhu novosadskog MUP-a evidentno je da se broj krivicnih dela smanjio.Svako ko tvrdi drugacije,vara se.Kriminala je uvek bilo i bice,ali ne mozemo osporiti da se policija maksimalno angazuje na suzbijanju stope kriminaliteta.
  • Forca Brutale

    30.12.2014 12:17
    Ovo sto se desava u Novom Sadu je posledica zaposljavanja po partijskij liniji i stavljanje raznih balvana na pozicije i u okolinu kojoj ne pripadaju niti je razumeju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti