Sledeće godine gradnja mosta do Ribarskog ostrva

Gradonačelnik Miloš Vučević najavio je da će Novi Sad u 2015. godini dobiti pešački most koji će spojiti kej i Ribarsko ostrvo.
Gradonačelnik Miloš Vučević najavio je da će Novi Sad u 2015. godini dobiti pešački most koji će spojiti kej i Ribarsko ostrvo.

On je na godišnjem prijemu u Gradskoj kući najavio ovo kao jednu od najvećih investicija u narednoj godini. Gradonačelnik je podsetio i da je taj projekat pripremljen pre nekoliko godina i da je samo ostalo da se sprovedu radovi na izgradnji, kao i da je realno očekivati da to bude urađeno tokom 2015. godine.

Pored gradnje mosta, Novi Sad će uložiti u završetak gradnje kanalizacione mreže u nekoliko prigradskih naselja, gradnju sportske hale u Petrovaradinu, počeće izgradnja zgrade Hitne pomoći i zgrade sa dvoranom za Baletsku i Muzičku školu, a završiće se gradnja Bulevara Evrope i rekonstruisati deo Temerinskog puta prema autoputu.

Vučević je naveo i da su pri kraju razgovori sa američko-britanskom kompanijom koja ima sedište u Londonu i koja prema preporuci Vlade Srbije razmatra predlog da u Novom Sadu gradi fabriku auto-delova. On je dodao da bi krajem januara ili početkom februara trebalo da se zna više detalja o ovoj investiciji.

Govoreći o budžetu, Vučević je naveo da nisu u pravu navodi opozicije da je budžet znatno manji, već kaže da je u pitanju samo 2% kada se pogledaju prihodi bez suficita, zaduživanja i drugih izvora. On je najavio da će se i pored smanjenja novca u gradskoj kasi i mera štednje, 33 odsto sredstava uložiti u investicije.

Vučević kaže i da u budžetu nije planirano izdvajanje novca za plaćanje otpremnina uz smanjenje broja radnika u gradskim preduzećima, ali da očekuje dalje smanjenje broja zaposlenih, kao i da u samoj upravi treba da se smanji broj ljudi za 6,5 odsto. On je ostavio mogućnost da u toku godine bude rebalans, kada bi se opredelila sredstva za dalju konsolidaciju rada JKP-ova, kao što je to urađeno u 2014. godini.

Gradonačelnik nije bio precizan u odgovoru na pitanje da li će doći do poskupljenja komunalnih usluga i u kom procentu u 2015. godini, navodeći samo da je Grad napustio politiku držanja niskih cena kako bi se čuvao "socijalni mir" koji zapravo vodi do toga da se preduzeća zadužuju uz nepovoljne kredite i prave dugove i minuse.

Govoreći o predstojećoj godini, Vučević je naveo da sledi donošenje i odluka o radnom vremenu lokala, odluka o buci, kao i odluka o reformi gradske uprave, kojom će se formirati dve uprave umesto sadašnjih skoro dvadeset.

  • Dejan

    07.10.2017 21:44
    Most ka Ribarcu
    Šta se dešava sa ovim mostom, još malo pa će biti tri godine od ovog obećanja
  • Mrs Nora

    14.03.2015 17:58
    Povoljnim kreditima.
    Da li vam je potrebna hitna kredit? ste u dugovima? Da li je potrebna hitna kredit za refinanciranje vaše poslovanje ?, ste odbijen od strane vaše banke, brige nema više, Naše usluge su brzi, brz i Secure krediti sada u bilo okolnostima. Borrow do 2000 eura - 1,000.000 eura danas! Obratite nam se s informacijama kredita na ovaj e-mail: noramildred.loans@hotmail.com

    Napomena: Vi ćete očekivati preliminarni odgovor i finansiranje u roku od 24 sata

    Regards.
    Mrs Nora
  • Vikendaš

    30.12.2014 20:15
    @Sale - odgovor
    Moj pokojni otac je kupio tu vikendicu od svoje radničke plate /nije bio član partije, već je 36 godina šljakao 3 smenu u pekari/. Svi su mu se smejali što siroma nije imao za više, jer tada je bila PRIVILEGIJA imati vikendicu u Vrsaru, na Hvaru i da ne nabrajam gde još... Napravio je vikendicu da bi imao gde da peca, a ne da bi se kur.io. To što su došla neka druga vremena i neki drugi ljudi, kojima je Ribarac postao mesto za kur.enje je neka druga priča. Za tvoju informaciju deo asfaltnog puta koji vodi na Ribarac napravljen je novcima, koji su sami vikendaši u okviru ribolovačkog udruženja skupili i platili, a ovi sa fensi kolima i džipovima razrovarili. To što imam stan na Limanu 4 nije do mene, već do grada, jer kada su rušili kuće kod Betanije početkom 80-tih, deo stanovništva je ovde dobio stanove. I još samo da ti kažem da je moja privilegovana vikendica manja od većine garaža u dolini lopova...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti