Bugarski: Novi Sad bez strategije razvoja

Samo najveća i najmanja lokalna samouprava u Vojvodini - Novi Sad i Mali Iđoš, još nisu izradile strategiju razvoja za period od 2014. do 2020. godine, izjavio je danas vojvođanski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalne samouprave Branislav Bugarski.
Samo najveća i najmanja lokalna samouprava u Vojvodini - Novi Sad i Mali Iđoš, još nisu izradile strategiju razvoja za period od 2014. do 2020. godine, izjavio je danas vojvođanski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalne samouprave Branislav Bugarski.

"Ponosni smo na činjenicu što smo u Vojvodini uspeli da postignemo da u ovom trenutku 43 grada i opštine imaju strategiju razvoja 2014-2020, dok će dve morati da urade reviziju", rekao je Bugarski na dodeli sertifikata predstavnicima lokalnih samouprava.

Po njegovim rečima, važno je da u svim gradovima i opštinama Vojvodine postoji institucija koja se bavi lokalnim i ekonomskim razvojem, kao i sistem komunikacije sa građanima, jer lokalne samouprave moraju da budu uslužni servis građana.

  • Kentaur

    30.12.2014 11:21
    STRATEGIJA ???
    Govoriti o periodu od 5, 10, 15... godina a upotrebljavati izraz ,,STRATEGIJA,, samo pokazuje
    svu neozbiljnost nasih politicarima ( izvinjavam se Iliji Garasaninu, on je izgleda poslednji nas politicar koji je znao sta je STRATEGIJA ).
  • Orwell Vegan

    30.12.2014 10:51
    Secam se u vreme Pavlicica
    Kada sam citao tzv. strategiju shvatio sam da nam se pise sigurna propast. Toliko neinventivnosti ne videh davno na jednom mestu od toliko nazovi strucnjaka.
  • SREMAC

    30.12.2014 08:49
    SREMAC
    Istine radi Strategija privrednog razvoja grada Novog Sada za period 2010-2014. doneta je 27.11.2009.Dakle, postoji, samoje pitanje sta je realizovano od akcionih planova zacrtanim strategijom'Čini se da aktuelna vlast u NS na tom planu nije puno uradila a samo se hvali ovaj Gradonačelnik nekakvim stabilnim razvojem.Otac mu je bio dobar skupštinski spiker, a on je slabašan i bledunjav, ostace zapamćen da nije uradi gotovo nista za ovaj grad a istakao se u "odbrani " vođe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti