Izložba Sarantisa Gagasa i Miodraga Perića od ponedeljka u KCNS

Izložba skulptura, slika i crteža Sarantisa Gagasa i Miodraga Perića biće otvorena u ponedeljak, 26. septembra u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.

SARANTIS GAGAS (ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΓΚΑΓΚΑΣ)

Rođen je 1966, živi i radi u Solunu (Grčka). Aktivan je na međunarodnoj sceni od 1989. godine. U prezentaciji njegovog rada izdvaja se učešće na 25. Aleksandrijskom bijenalu (2009-2010), na 15. Lulea bijenalu u Švedskoj (2011) i na 1. Bijenalu papira u Sofiji, kao i samostalna izložba "Logos-Chronos" u Arheološkom muzeju Soluna (2013). U saradnji sa fondacijom Land Art Delft ostvaruje triptih lend art instalacija: "Pejzaž kao sećanje" (2012), "Epikurova bašta" (2014) i "Topos" (2016). Njegovi radovi se nalaze u privatnim kolekcijama i muzejima širom sveta.

MIODRAG PERIĆ

Rođen je 1971, živi i radi u Novom Sadu. Diplomirao je 1997 na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na odseku za vajarstvo. Član je Udruženja evropskih umetnika u Esenu (Nemačka) i Udruženja likovnih umetnika Vojvodine, SULUV-a. Njegovi radovi se nalaze u privatnim kolekcijama i muzejima širom sveta, kao i u javnim prostorima.

Otvaranje izložbe je u 20 časova.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič