Predstave Gupi, Off i Kneginja čardaša u Novosadskom pozorištu

U Novosadskom pozorištu biće izvedene još tri predstave tokom novembra.
GUPI, 15. novembra
 
U džungli kartonskih kutija živi jedna mlada žena. Spojila se sa papirom. Nema lice, nema ličnost. Samo želju. Koju su satrli. Prosečan stan, prosečan život. Gupi nije od ovog sveta. Ne pripada svetu u kojem se jutrima budimo da bismo išli na posao, zarađivali, pravili karijeru i gazili druge. Gupi je od onih koji su „teoretski srećni“. Ona se oseća dobro zato što je poslušna. A kad treba da odluči o svojoj sreći, onda se raspada. Kad neko dobije svoju slobodu, to znači da može da odluči o svojoj sudbini. To nije sigurna situacija. Sloboda je teret ako neko ne zna šta da radi sa njom...
 
Predstavu je, inspirisan delom Vasilija Sigareva, režirao Đerđ Hernjak. Gabriela Crnković za ulogu u ovoj predstavi nominovana je za Patakijev prsten.
 
OFF, 16. novembra
 
Šta radi deset glumaca kada ih gradska vlast uhvati za gušu? Kuda mogu oni ako nevidljive ruke ukinu umetnost i umesto nje zasade prazne reči? Mogu da stanu na pozornicu i da govore. O sebi, o svetu, o pozorištu. Mogu da urlaju ka nebu i da zabadaju bes u zemlju. Mogu da se uhvate za poeziju, da se dohvate smeh, progovore o zajedništvu, državi, o svetu i sistemu... Mogu da se uhvate za reči kao pijan plota. Zvuči mistično, zar ne?
 
Predstavu je režirao Zoltan Puškaš inspirisan delom Katain Ladik i razmišljanjima glumaca tokom rada na predstavi. Ovo je jedna od onih čudesnih, lekovitih, predstava posle kojih izađeš i ne znaš gde si. Dobar deo publike izlazi plačući i ne ume da objasni svoje katarzično raspoloženje...
 
KNEGINJA ČARDAŠA, 24. novembra
 
To je zapravo priča o realnom životu iza sladunjave maske. Iza bajkovitog tkiva ovih gotovo nemogućih, nerealnih životnih situacija krije se osećaj bunta i drugačijeg stava. U ovoj opereti naziru se priče o društvenim razlikama i klasnim sukobima a iza laži kriju se istinite sudbine, iskrene emocije i realni problemi. Predstavu je, uz puno plesa i muzike, režirala Margareta Taboroši inspirisana delom autorskog dvojca Štajn/Jenbah.
 
Sve predstave počinju u 19 sati. Igraju se na mađarskom jeziku, a iimaju prevod na srpski koji se emituje na scenskom portalu.
 
Pojedinačna cena karte je 400 dinara, karte za grupne posete su 200 dinara. Grupu čini najmanje pet gledalaca. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič