Izložba povodom 70 godina postojanja Škole za dizajn "Bogdan Šuput" od danas u ZSU

Revijalna izložba povodom 70 godina postojanja Škole za dizajn "Bogdan Šuput", biće otvorena danas, 12. decembra u Zbirci strane umetnosti, Dunavska 29.
Ovaj veliki jubilej Škola će obeležiti revijalnom izložbom nekadašnjih profesora škole, koji su svojim znanjem i iskustvom stvorili veliki fraktal lepote i znanja. 
 
Odlukom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Škola za dizajn "Bogdan Šuput" određena je za školu od izuzetnog značaja za AP Vojvodinu. Danas se Škola nalazi u ulici Janka Veselinovića 22. Nastava se odvija u 2.500 kvadratnih metara nedavno obnovljenog prostora. Novosađani školu najčešće skraćeno zovu Umetnička, a u njoj danas ima mesta za četiri stotine đaka na pet obrazovnih profila: grafički dizajn, dizajn enterijera, dizajn tekstila, dizajn ambalaže, likovni tehničar i odeljenja sa nastavom na mađarskom jeziku. 
 
U proteklih 70 godina iz Škole je izašlo oko 4.500 učenika osposobljenih kao proizvodni i kreativni kadar za privredu, ali i za nastavak školovanja na fakultetima likovnih i primenjenih umetnosti, ne samo u zemlji nego i u inostranstvu. 
 
Škola za dizajn "Bogdan Šuput" ostvaruje svoju dugogodišnju javnu delatnost učešćem na mnogim manifestacijama u zemlji i inostranstvu, sajmovima obrazovanja, učeničkim kolonijama i izložbama.  
 
Otvaranje ove izložbe je u 18 časova.
 
Takođe, u okviru obeležavanja istog jubileja, 18. decembra u 18 časova biće otvorena izložba učeničkih radova u prostorijama Škole. 
  • /

    12.12.2018 07:40
    /
    profesori koji nisu vise zivi su bili pravi profesori sa znanjem. neki su se ucenicima obracali sa 'vi' ti hipi komunisti koji ce se sepuriti deci nisu dali znanje i zanat

    ucenici koji rade u bransi mogu da im drze predavanje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".