VIDEO: Zbog kukastog krsta na terenu Hrvatskoj preti izbacivanje?

Fudbalska reprezentacija Hrvatske mogla bi da bude izbačena iz kvalifikacija za EURO 2016. posle nacističkog incidenta na meču sa Italijom.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske mogla bi da bude izbačena iz kvalifikacija za EURO 2016. posle nacističkog incidenta na meču sa Italijom.

Kukasti krst, nacistički simbol, bio je iscrtan na terenu stadiona ’Poljud’ u Splitu na utakmici kvalifikacija za EURO 2016. godine. Kako prenose hrvatski mediji, nepoznate osobe su svastiku "ugravirale" na travnati teren, što je osoblje stadiona pokušalo da prikrije zatrpavanjem trave.

Iz splitske policije je saopšteno da je obavljen uviđaj i da će biti podignuta prijava protiv nepoznatog počinioca. Iz Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) izvinili su se zbog ovog skandala.

Prvi čovek hrvatskog fudbala Davor Šuker odbio je da da izjavu hrvatskim medijima, ali pričao je za italijansku televiziju "Rai Sport". "Imamo problem jer navijači ne poštuju pravila. Pričaćemo o tome sutra. Da, ljut sam", rekao je Šuker.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović osudila je postavljanje kukastog krsta na travnjaku splitskog stadiona 'Poljud'. Iz kabineta predsednice upozorili su da Hrvatska ima ozbiljan problem s huliganima koji žele da je ocrne. Grabar-Kitarović je ocenila da je tim činom nanesena nemerljiva šteta ugledu hrvatskih građana u svetu.

Index.hr navodi da je travnjak poliven hemikalijom danima pre utakmice, kako bi nagrizla i požutela travu. Međutim, ta hemikalija nije vidljiva pod dnevnim svetlom.

Na ’Poljudu’ postoje 84 kamere koje snimaju 24 sata dnevno, ali je problem što su usmerene na tribine, a ne na teren.

Susret sa Italijom igran je pred praznim tribinama zbog kazne koju je ranije dobila Hrvatska. Rezultat je bio nerešen 1:1.

  • Nišlija

    14.06.2015 10:42
    Ne samo zbog kukastog krsta, bilo je tu i skandiaranja "za dom spremni" i naci pozdrava. Mnogo su oni u poslednje vreme zaređali te "ispade", pa bilo bi krajnje vreme da ih bar malo ozbiljnije kazne.
  • Nada

    13.06.2015 16:26
    U Titovoj Jugoslaviji je vladao zakon ovi smradovi nisu smeli nos da pomole a sad je sav sljam isplivao na povrsinu.No pasaran
  • Макса

    13.06.2015 14:22
    Ето једа за сутра!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.