Pujol odveo Španiju u finale

Fudbaleri Španije pobedili su reprezentaciju Nemačke rezultatom 1:0 i plasirali se u finale Svetskog prvenstva gde će igrati protiv Holandije.

Fudbaleri Španije pobedili su reprezentaciju Nemačke rezultatom 1:0 i plasirali se u finale Svetskog prvenstva gde će igrati protiv Holandije.


Pobedonosni gol za Španiju postigao je Pujol u 73. minutu.

Fudbaleri Španije bili su dominantniji u prvom poluvremenu, držali loptu u svom posedu i težište igre prebacili na protivničku polovinu.

Prvu priliku imao je David Vilja, Pedro ga je odlično proigrao, ali je njegov šut zaustavio golman Nojer.


U 14. minutu Španci su imali novu dobru šansu preko Pujola, koji je nakon Inijestinog centaršuta glavom šutirao preko gola.


Nemci su prvi put šutirali u okvir Kasiljasovog gola u 31. minutu kada je Trohovski šutirao sa preko 20 metara, ali je španski golman bio siguran.


U drugom delu igre Španci su nastavili sa dominacijom na terenu i do 60. minuta imali dve odlične šanse preko Pedra, ali je na visini zadatka bio Nojer.


U 68. minutu Vilja je solidno šutirao, ali je opet na mestu bio Nojer.


Minut kasnije Nemci su imali jedinu pravu priliku preko Krosa, kojeg je sjajno pronašao Podolski, ali je i Kasiljas dobro intervenisao.


U 73. minutu Pujol je postigao pobedonosni gol, prethodno ga je Ćavi pronašao iz kornera, a španski štoper je glavom zakucao loptu u mrežu.


Nemci su bili primorani da krenu u ofanzivu, što je Španija iskoristila za kontra napade, a u najboljem od njih se našao i Pedro, ali je bio sebičan i izgubio loptu u nemačkom šesnaestercu.


Španci su zasluženo prošli u finale šampionata, pošto su bili evidentno bolji rival u ovom meču, što pokazuju čak 13 šuteva ka protivničkom golu, dok su Nemci samo pet puta šutirali prema Kasiljasu.


U finalu, 11. jula, igraće Holandija i Španija, dok će Urugvaj i Nemačka igrati za treće mesto dan ranije. (M. L.)

  • Andro

    08.07.2010 07:44
    Ideja
    Shvatio sam!
    Oktopod Paul je ustvari Isus!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.