Američki kritičari film "Nomadland" proglasili za najbolji u 2020.

Američko Nacionalno udruženje filmskih kritičara (NSFC) proglasilo je dramu "Nomadland" rediteljke Kloi Žao najboljim filmom 2020. godine.
Udruženje je 1966. osnovao Džo Morgenstern, sedište mu je u Njujorku, a čini ga više od 60 najboljih filmskih kritičara iz raznih američkih listova i časopisa, među kojima su "The New Yorker", "The Los Angeles Times", "The New York Times", "The Wall Street Journal", "The Christian Science Monitor" i NPR.
 
"Nomadland" je prema izboru NSFC-a osvojio nagradu za najbolju režiju, koju potpisuje Žao, kao i za najbolju glavnu žensku ulogu, koja je pripala Frensis Mekdormand.
 
 
Mekdormand (63) glumi ženu koja gubi sve u velikoj krizi 2008, spakuje stvari u svoj automobil i odlučuje da živi nomadskim životom, vozeći se američkim zapadom nakon ekonomskog sloma malog grada.
 
Nagrada za najboljeg glumca prema mišljenju Udruženja pripala je Britancu Delroju Lindu (68), koji glumi vijetnamskog veterana u ratnoj drami Spajka Lija "Da 5 Bloods".
 
Bugarska glumica Marija Bakalova (24) osvojila je nagradu za najbolju sporednu ulogu u nastavku filma Borat Saše Barona Koena, a nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu pripala je 73-godišnjem američkom glumcu Polu Raciju za ulogu u drami "Sound of Metal".
 
Dokumentarni film "Collective" Rumuna Aleksandera Nanaua o strašnom požaru koji je izbio 2015. godine u noćnom klubu u Bukureštu, prilikom čega je poginulo desetine ljudi, Nacionalno udruženje filmskih kritičara proglasilo je najboljim stranim filmom u 2020.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.