Amazon po Tolkinovim delima snima najskuplju seriju u istoriji televizije

Prva velika serija Amazona, prema najavama, biće najskuplja u istoriji televizije, ostavljajući iza sebe Krunu i Igru prestola.
Američka TV platforma Amazon za snimanje prve sezone serije "Gospodar prstenova" planira da potroši oko 465 miliona dolara, prenosi Hollywood Reporter.
 
Izvori su potvrdili da je reč o ogromnom iznosu, mada on uključuje i troškove lansiranja serije, koja će verovatno imati nekoliko sezona.
 
U prethodnim procenama spominjalo se oko 500 miliona dolara za proizvodnju više sezona, ali se nisu spominjali troškovi od 250 miliona dolara samo za autorska prava naslednika pisca Dž. R. R. Tolkina.
 
Snimanje serije već je počelo na Novom Zelandu.
 
Pretpostavlja se da će se radnja odvijati hiljadama godina pre događaja iz Gospodara prstenova i Hobita i da će gledaoce vratiti u vreme u kojem su se kovale velike sile, a kraljevstva su se uzdizala i padala. 
 
Glumačku ekipu čine Robert Aramejo, Nazanin Boniadi, Morfajd Klark, Ema Horvat i drugi.
  • Nemanja

    22.04.2021 23:02
    Middle Earth
    Ako su dešavanja hiljadama godina pre LOTRa, onda serija može da bude samo Silmarilion (što i jeste)
  • bgd

    21.04.2021 15:36
    tolkin
    Ako serija bude na nivou filmova bice super! Ali sacekajmo pa cemo videti.
  • Bond

    21.04.2021 13:44
    The Witcher !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.