Jedna epizoda ove Netfliksove serije košta 30 miliona dolara

Četvrta sezona Netfliksove hit serije "Stranger Things" biće prikazana 27. maja, a sada je procurio iznos potrošen po epizodi.
Prema Vol Strit žurnalu, Netfliks je platio 30 miliona dolara po epizodi za četvrtu sezonu naučno-fantastičnog hita, a kako serija ima devet epizoda, koštala je striming platformu najmanje 270 miliona dolara. Netfliks veoma mnogo troši u nastojanjima da stvori originalan sadržaj, ali nijedna serija nije skupa kao "Stranger Things". 
Iako Netfliks i dalje vodi pred konkurentima u broju korisnika, ova strimig platforma beleži pad pretplatnika, a to možda ima veze i s nedavnim poskupljenjem pretplate u SAD, koje je stupilo na snagu 17. aprila.
S obzirom na to da mu Dizni+ diše za vratom, Netfliks će možda biti prisiljen da napravi neke promene u bliskoj budućnosti kako bi ostao na vrhu. Platforma sada želi da učini sve, od stavljanja većeg naglaska na naslove koje preferiraju korisnici za koje je najveći rizik od otkazivanja pretplate, do smanjenja budžeta za nove naslove. 
 
Možda ne čudi da će se "Stranger Things" završiti s petom sezonom. Hit serija pronašla je uzbudljive i šokantne načine da nadmaši samu sebe svakom novom sezonom, ali je pritom povećala troškove produkcije kako bi uspešno podigla kvalitet. S cenom od 30 miliona dolara po epizodi, Netfliks (čije su deonice nedavno znatno pale) bi se verovatno morao boriti da održi finansiranje na duže vreme.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.