Film "Čarobnjak iz Oza" dobija rimejk

Rimejk filmskog klasika sa Džudi Garland iz 1939. godine "Čarobnjak iz Oza", prema istoimenom romanu L. Frenka Bauma, trenutno je u produkciji u studiju "New Line Cinema".
Film će se temeljiti na originalnom romanu iz 1900. godine i prati priču o devojčici Doroti i njenom kućnom ljubimcu, kuci Totu, koje zahvati uragan i odnese ih daleko od rodne kuće u Kanzasu u neobičnu Zemlju Oz, prenose Nezavisne novine.
Po istom principu je tokom godina snimljeno više filmova, mjuzikla i TV emisija, a najpoznatija adaptacija je mjuzikl iz 1939. godine sa Džudi Garland u glavnoj ulozi.
Kenja Baris naći će se u ulozi režisera i scenariste, ali ovoga puta na veliko platno stiže nova priča o Doroti i njenim avanturama. 
 
Kenja najavljuje svežiji i moderniji pogled na ovaj kultni film. Detalji se za sada čuvaju u tajnosti.
 
Rimejk je prevashodno trebalo da radi Nikol Kasel, ali je projekat bez obrazloženja otkazan prošle godine. 
 
U drugim vestima iz "Warner Bros" studija stiže filmska biografija "Emily Bronte" s Emom Makej u glavnoj ulozi, a to je samo jedan od naslova kojem se radujemo u novoj filmskoj sezoni.

Baris je autor mnogih TV serija: "Black-ish" (serija koja ima čak dva spin-offa: "Grown-ish" i "Mixed-ish"), "The Game", "Girlfriends" i "Soul Food". Takođe je jedan od autora "Shaft", a 2020. godine je prvi put i glumio u "Netflixovoj" seriji "#BlackAF". 

  • Marija

    30.08.2022 15:00
    Ideja bez
    80% samo rimejkovi...
    Jadna deca i mladja pokoljenja ovako je barem bilo sanse da pogledaju nesto bas kvalitetno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.