Dokumentarac o Ukrajini Šona Pena premijerno na Berlinalu

Američki glumac i reditelj Šon Pen premijerno će predstaviti svoj dokumentarni film o ruskoj invaziji na Ukrajinu na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu u februaru, saopštili su organizatori.
Dokumentarac o Ukrajini Šona Pena premijerno na Berlinalu
Foto: Beta/AP
Festival, 73. po redu, od 16. do 26. februara, biće posvećen ratu u Ukrajini. Ruska invazija na Ukrajinu počela je 24. februara prošle godine.
Film "SuperPower" Šona Pena biće najiščekivaniji film o Ukrajini na festivalu.
Pen je bio u Kijevu na snimanju dokumentarca krajem februara prošle godine kada je počela ruska invazija.
 
Glumac i reditelj, koji je osvojio dva Oskara za filmove "Mistična reka" i "Milk", fotografisan je tada sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.
 
Pen je ranije izazivao kontroverze zbog nekih angažmana i učešća u tekućim aktuelnim temama, među kojima je njegov intervju sa ozloglašenim meksičkim narko bosom Hoakinom Gusmanom dok je još u bekstvu.
  • mns

    24.01.2023 08:38
    e
    glumac glumcu čini uslugu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.