Dokumentarac o Ukrajini Šona Pena premijerno na Berlinalu

Američki glumac i reditelj Šon Pen premijerno će predstaviti svoj dokumentarni film o ruskoj invaziji na Ukrajinu na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu u februaru, saopštili su organizatori.
Dokumentarac o Ukrajini Šona Pena premijerno na Berlinalu
Foto: Beta/AP
Festival, 73. po redu, od 16. do 26. februara, biće posvećen ratu u Ukrajini. Ruska invazija na Ukrajinu počela je 24. februara prošle godine.
Film "SuperPower" Šona Pena biće najiščekivaniji film o Ukrajini na festivalu.
Pen je bio u Kijevu na snimanju dokumentarca krajem februara prošle godine kada je počela ruska invazija.
 
Glumac i reditelj, koji je osvojio dva Oskara za filmove "Mistična reka" i "Milk", fotografisan je tada sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.
 
Pen je ranije izazivao kontroverze zbog nekih angažmana i učešća u tekućim aktuelnim temama, među kojima je njegov intervju sa ozloglašenim meksičkim narko bosom Hoakinom Gusmanom dok je još u bekstvu.
  • mns

    24.01.2023 08:38
    e
    glumac glumcu čini uslugu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film