VIDEO: Policija bojkotuje Bijonse

Bratski red policije Majamija, organizacija koja okuplja tamoššnje policajce, u četvrtak je pozvao na bojkot predstojeće turneje Bijonse koju ona započinje u aprilu u Marlins parku u Majamiju.

Osude Bijonse su krenule skoro odmah nakon što je muzička zvezda objavila kontroverzni video spot "Formation" i početkom ovog meseca izvela ovu pesmu u poluvremenu Superboula, finalne NFL utakmice američkog fudbala.

Kritičari su zamerili zbog teme spota i pesme vezane za pokret za prava Afroamerikanaca BlackLivesMatter, a posebno to ššto su prateći plesači i plesačice bili obučeni kao pripadnici "Crnih pantera", revolucionarne crnačke organizacije koja je u SAD osnovana sredinom 60-ih godina proššlog veka.

U delu muzičkog spota prikazan je afroamerički dečak ogrnut kapuljačom kako plešše ispred policajaca u opremi za razbijanje demonstracija, nakon čega se na zidu pojavljuje grafit "Prestanite da pucate na nas".

"Bacati ljagu na policajce tako da ceo svet to vidi tokom Superboula je stvarno pogreššno", kažže narednik Ed Malins, predsednik Dobrovoljnog udružženja narednika u Njujorku.

Malins navodi da podržžava bojkot koji bi se sastojao u tome da policajci odbiju da van radnog vremena obezbeđuju koncerte Bijonse, ali da pritom nastavljaju da obavljaju svoja uobičajena zadužženja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika