Raspisan konkurs za EuroMjuz, prva nagrada 1.000 evra

Delegacija Evropske unije u Srbiji raspisala je drugo po redu nagradno muzičko takmičenje "EuroMjuza", sa idejom da podrži i predstavi široj javnosti talentovane ljude koji vole evropsku muziku.
Raspisan konkurs za EuroMjuz, prva nagrada 1.000 evra
Foto: Pixabay

Zbog ograničenja izazvanih pandemijom, takmičenje se odvija na Instagramu.

Kanidati treba da snime video u trajanju do minut, a odabrana kompozicija mora biti sa nekog od prethodnih takmičenja za pesmu Evrovizije.

Video se potom postavlja na Instagram stranicu (profil mora biti javan do kraja trajanja konkursa) uz obavezan tag na videu @eusrbija i haštagove #EuroMjuza #EUzaTebe. Bitno je i da se naznači naziv pesme i ime izvođača.
 
Nakon toga, osoba koja se prijavila, poziva svoje poznanike da glasaju. Glasanje se završava 8. juna, a deset autora sa najvećim brojem lajkova ulaze u finale koje će se održati u Beogradu 12. juna.

Tokom finalne večeri, finalisti će biti u prilici da uživo izvedu pesmu koja im je omogućila ulazak u završnu fazu takmičenja. Polovina glasova dolazi od publike koja će moći da glasa za svog omiljenog izvođača, a drugu polovinu predstavljaju glasovi žirija. Finale se prenosi uživo putem stranice na Fejsbuku.

Za prva tri mesta obezbeđeni su vaučeri za kupovinu muzičke opreme, pobednik dobija 1.000, drugoplasirani 500, a trećeplasirani 250 evra. Detaljna pravila takmičenja možete pronaći OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".