VIDEO: Martin Gariks autor himne Evropskog prvenstva u fudbalu

Manje od mesec dana pre početka Evropskog prvenstva u fudbalu, UEFA je objavila zvaničnu himnu šampionata, pod nazivom "We Are The People".
VIDEO: Martin Gariks autor himne Evropskog prvenstva u fudbalu
Foto: Pixabay (ilustracija)
U pesmi holandskog DJ-a i producenta Martina Gariksa gostuju Bono i Edž.
 
"Stvaranje muzike za jedan od najvećih sportskih događaja na svetu, zajedno s Bonom i Edžom, bilo je neverovatno iskustvo. Jako sam ponosan na ono što smo radili i uzbuđen što smo to napokon podelili sa svetom", rekao je Gariks za portal UEFA.
 
Pesma slavi glavnu temu prvenstva – zajedništvo, pogotovo u svetlu svih izazova s kojima se svet u poslednje vreme suočio, s naglaskom na posebnost ovog turnira, koji se po prvi put igra širom Evrope.
 
Evropsko prvenstvo će se održati od 11. juna do 11. jula, a igraće se u 11 gradova.
 
 
Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glazgov, London, Minhen, Rim, Sankt Peterburg i Sevilja biće domaćini utakmica ovog leta, a EP počinje na stadionu Olimpiko u Rimu 11. juna, susretom Italije i Turske.
 
Finale će se igrati na londonskom Vembliju 11. jula 2021.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika