Braća Galager: Revolucija iz kreveta

Lažne vesti, teorije i prekrajanje istorije. Nisam ni ja imun na teorije zavere, čak sam jednu lično i personalno izmislio za potrebe sopstvene zabave.
Braća Galager: Revolucija iz kreveta
Foto: 021.rs (Ilustracija/Pixabay/Screenshot)

Naime, u godinama iza nas mediji su se potrudili da i više nego što je potrebno isprate svađu braće Galager. Oasis, jedan od najuspešnijih bendova u poslednjih 30 godina, slavno se raspao 2009. godine. Usledilo je, i još uvek traje, nadmetanje Lijama i Noela u uvredama i nastavljaju se otrovne strelice u oba smera. 

Jedan deo javnosti se zabavlja, dok je drugima odavno preko glave kada je reč o ovoj temi. Mlađi Galager dominira na Tviteru, a stariji brat ne ostaje dužan i ostaje veran tvrdnji da se Oasis neće nikada ponovo okupiti. 

Evo i moje ničim izazvane teorije zavere koja glasi ovako. Sve je iscenirano, jer su braća dogovorile lažnu svađu i svake nedelje sastaju se na nedeljnom ručku kod majke Peg Galager i zajedno se smeju naslovima u britanskoj štampi. Namagarčili su ih sve - od tabloida poput The Sun, preko muzički orijentisanih NME i Pitchfork, sve do ozbiljnijih medija kao što je Guardian. 
 
Dok mediji jure klikove, Galageri se histerično smeju poput nekih negativaca iz filmova o Bondu i čekaju pravi trenutak da okupe matičnu grupu i zarade ogroman novac. Ako ništa drugo, dobra je ovo premisa za igrani film, a mene ako se sete - sete se. 
 
Sada kada smo se malo zabavili, evo šta su činjenice. Noel, koji je bio glavni autor u sastavu Oasis osnovao je pre 11 godina novi bend Noel Gallagher's High Flying Birds i do sada je pod ovim imenom objavljeno tri albuma i četiri EP-a. Sve objavljuje u okviru svoje izdavačke kuće "Sour Mash" i čini se da je trenutno toliko uspešan da ga muzičke liste i industrija uopšte ne interesuju. 
 
Noel snima i svira kada oseti da ima neku dobru ideju i ima vernu publiku. Sve to omogućilo mu je da bude samouvren, te se povremeno i udalji od britpop zvuka, i istražuje druge žanrove. Ostao je veran ideji da se Oasis više neće okupljati. 
 
 
Bludni sin Lijam je najpre pokušao sa bendom Beady Eye, ali se negde oko 2014. našao na dnu bez novca i ideja. Tako su bar mediji izveštavali, ali u svetu muzičke industrije ne možete biti sigurni šta je istina a šta marketing. Ipak, njegova solo karijera je za mnoge iznenađujuće uspešna. 
 
Oba albuma "As You Were" (2017.godine) i "Why Me? Why Not" (2019.) su se odmah po objavljivanju našli na vrhu liste najprodavanijih izdanja u Velikoj Britaniji. Ostao je veran zvuku koji je proslavio Oasis, već godinama rasprodaje koncerte po arenama, a interesantno je da i kod 30 godina mlađe publike i dalje važi za rokenrol ikonu. 
 
Lijam tvrdi da je cigarete i alkohol izbacio iz repertoara ili bar sveo na razumnu meru, ali i dalje je bezobrazan i povremeno zabavlja svet glupim (ili možda genijalnim) izjavama i uvredama na račun brata. Valjda je to potvrda one čuvene parole australijskog sastava Rose Tattoo - "Nice Boys Don't Play Rock'n'Roll". 
 
U petak, 4. februara Lijam Galager objavio je novu pesmu pod nazivom "Everything's Electric" koja je malo drugačija od britpop zvuka, imajući u vidu blago distorzirani bas i deonice na bubnju koje svira Dejv Grol. Nova ploča "C'Mon You Know" najavljena je za maj ove godine i kažu da fanovi mogu očekivati 20 odsto klasičnog gitarskog rokenrola i 80 odsto malo drugačijeg materijala. 
 
U međuvremenu Lijam, koji će ove godine napuniti 50 godina, preporučuje čaj od jasmina za grlo ako treba snimati i pevati, mada priznaje da se nakon toga vraća starim navikama u lokalnom pabu. Nije priznao moju teoriju o opuštenom nedeljnom ručku kod majke u društvu brata.
 
  • Jamezdin

    07.02.2022 19:39
    Bruderi
    Liam bi se garant pomirio s Noelom...imam takav osecaj posle odgledanog dokumentarca o njemu..al dzabe...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika