Recept dana: Sladoled od šumskih jagoda ili banana

Propasirati 500 grama dobro opranih šumskih jagoda.

U pasiranu masu staviti sok od jedne pomorandže ili sok od dva limuna. Zasebno rastopiti 350 grama šećera sa pola litra vode, staviti na šporet i kuvati. Ukuvani sirup skinuti sa šporeta i prohladiti, pa dodati pasiranu masu od jagoda, a tome dodati i jedan deci ulupane sveže pavlake, pa sve dobro izmešati.

Ostaviti sladoled na ledu najmanje jedan do dva sata.

Kad jagoda nema, može se propasirati 500 grama banana i u banane dodati sok od pomorandže, te postupiti dalje po receptu.

Sladoled služiti u staklenim posudama.

Autor: 021.rs

OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

  • Sumske jagode

    12.04.2016 19:19
    *_*
    Njaaam, njaaam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Evropski sud pravde: Bezalkoholni džin ne postoji

Najviša pravosudna instanca Evropske unije, Evropski sud pravde (ECJ), presudio je da bezalkoholno piće ne može da bude prodavano kao džin, jer je to ime rezervisano za specifično alkoholno piće.