Podsetimo se "teškog" poslaničkog života: U Skupštini espreso 14 dinara, pljeskavica 203...

Opšte je poznato da su cene u restoranu Skupštine Srbije drastično niže u odnosu na većinu ugostiteljskih objekata u Beogradu, ali i celoj Srbiji.
Podsetimo se "teškog" poslaničkog života: U Skupštini espreso 14 dinara, pljeskavica 203...
Foto: Pixabay
U skupštinskom restoranu espreso košta 14 dinara, što je oko deset puta jeftinije od prosečne cene espresa u kafićima i restoranima, sok od jabuke košta 16 a koka kola 20 dinara.
Što se salata tiče narodni poslanici mogu naručiti kupus salatu po ceni od 22 dinara i nešto skuplju šopsku za 69 dinara.
Cena pileće čorbe je 66 dinara a pomfrit košta 45, za doručak poslanici mogu pojesti omlet sa šunkom po ceni od 57 dinara ili sendvič sa kulenom od 98 dinara.
 
 
Pljeskavica na kajmaku košta 203 dinara što je skoro duplo jeftinije od pljeskavice u prosečnom restoranu brze hrane.
 
Nešto skuplji od navedenih jela su jagnjeće pečenje na zlatiborski način od 678 dinara, teleći ribić sa pečurkama od 546 dinara, ramstek na puteru od 442 dinara, a najskuplje jelo na skupštinskom meniju je biftek na žaru od 1.072 dinara.
 
  • kriza

    11.08.2022 10:17
    zakrizila
    previse, stvarno previse. Pa skoro da studenti u studentskoj menzi mogu bolje da prodje. Ne ide to tako. Sta studenti samo zaj**u, a ovo su odgovorni ljudi, rade za dobrobit cele nacije, a pogotovo za vrh iste. hmmm ispadne da rade za svoj dobrobit... nesto ne valja u ovoj logici... idem da proverim teoriju.
  • Branko

    08.08.2022 18:31
    Bas ih briga
    Ma bitna je poslanička plata, jeftina skupštinska kuhinja, dnevnice itd.
  • Sta reci

    08.08.2022 18:03
    Reci sta
    Stoka politicka..... Kopali bi mi svi oni rudnik....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.