Sočni medaljoni sa limunom i belim vinom

Ako zimi volite mesnate i kalorične obroke, predstavićemo vam sjajan recept.
Sočni medaljoni sa limunom i belim vinom
Foto: Pixabay
U pitanju su svinjski medaljoni sa limunom, a kako da ih spremite, možete saznati u nastavku, a prenosi City Magazin.
Šta vam sve treba?
  • 600 g svinjskog filea, 
  • 50 ml ulja,
  • sok od 1 limuna,
  • so,
  • beli biber,
  • 10 g brašna,
  • 100 ml belog vina, 
  • 150 ml slatke pavlake,
  • 20 g maslaca,
  • peršun,
  • 1 kašika mešavine suvih začina
Priprema: Meso narežite na 12 manjih odrezaka, istucite ga, natrljajte začinom i sve poprskajte sa malo limunovog soka.
 
Tako pripremljene odreske ostavite da malo odstoje. Nakon toga ih sa jedne strane pospite brašnom i stavite da se peku na zagrejanom ulju u tiganju, s pobrašnjenom stranom prema dole. Kada odresci poprime sa obe strane lepu svetlo smeđu boju, zalijte ih vinom i ostavite lagano da se dinstaju. Pred kraj umešajte slatku pavlaku, ostatak limunovog soka, pobiberite i dodajte još suvog začina.
 
Sve zajedno prokuvajte, a pred kraj umešajte maslac.
 
Prijatno!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti