Keksići punjeni nutelom (može i kremom)

Donosimo vam jedan sladak recept za keksiće punjene nutelom sa komadićima čokolade, a mogu se napraviti i sa eurokremom.
Za 10 komada keksića treba 60 grama maslaca na sobnoj temperaturi, 20 grama smeđeg šećera, malo soli, srednje jaje, pola kašičice ekstrakta vanile, 130 grama glatkog brašna, 10 grama kukuruznog skroba, prašak za pecivo, 25 grama sitno iseckane čokolade ili čokoladnih kapljica, i na kraju - deset kašičica nutele ili eurokrema, prenosi Coolinarika.
Priprema
 
Stavite 10 kašičica nutele/eurokrema u obliku kuglica na tacnu obloženu papirom za pečenje i zamrznite 30 do 60 minuta, ili dok se ne stegne.
Za to vreme napravite testo.
 
Umutite maslac sa šećerom. Dodajte jaje, so i ekstrakt vanilije i mutite dok se sastojci ne sjedine. 
 
Dodajte brašno, kukuruzni škrob i prašak za pecivo i napravite glatko testo i na kraju umešajte naseckanu čokoladu ili čokoladne kapljice. Testo nije potrebno hladiti u frižideru.
 
Od testa napravite 10 jednakih kuglica. Svaku spljoštite u obliku diska, pa u sredinu stavite kuglicu smrznute nutele. Omotajte testo oko nutele tako da bude skroz prekrivena.
 
Keksiće slažite na pleh obložen papirom za pečenje, malo razmaknute.
 
Pecite do 15 minuta u rerni na 180°C.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti