VIDEO Od ove smese možete da napravite čak sedam vrsta kolača

Tacnu punu kolača možete da napravite sa samo jednom smesom.
Nataša Pralica s bloga Natašine slastice podelila je svoju omiljenu smesu za pripremu kolača bez pečenja, s kojom se može pripremiti čak sedam različitih poslastica, prenosi City magazin.
U osnovnu smesu ide mleveni keks, a Nataša ih priprema s tvrđim keksom od maslaca poput Petita. U njih se umeša malo šećera u prahu, mleka i maslaca te zabava može da počne.
Ovi kolačići idealni su za praznike, ali i za bilo koju drugu vrstu proslave.
 
Osnovna smesa za brze kolače
  • 940 g mlevenog keksa
  • 320 g šećera u prahu
  • 400 ml mleka
  • 450 g margarina ili maslaca
  • 2 vanilin šećera
Priprema osnovne smese za kolače: 
 
U velikoj činiji pomešajte mleveni keks poput Petita sa šećerom i vanilin šećerom. U sredini napravite rupu pa u nju ulijte mleko i rastopljeni margarin ili maslac.
 
Sve dobro promešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Osnovnu smesu možete da napravite i rukama. Upotrebite osnovnu smesu za pripremu jedne od ovih sedam prazničnih poslastica: tougliće sa žele bombonama, oblande sa Jafom, slatke košnice, kuglice sa kokosom i Euro kremom, kuglice sa napolitankama i lešnikom, rolat sa čokolandim bananicama i kolač sa Oreom.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti