Ideja za sutrašnji ručak: Njoke sa paradajzom i sirom

Ovo ukusno jelo pravi se u rerni, a preporučujemo da ga poslužite toplo.
Ideja za sutrašnji ručak: Njoke sa paradajzom i sirom
Foto: Pixabay

Za sos od paradajza, trebaće vam 500 grama pelata, kašika maslinovog ulja, kašika brašna, manji crni luk, 3 čena belog luka, so, biber, origano i bosiljak.

Kako biste napravili bešamel, od sastojaka pripremite 2 kašike ulja, kašiku brašna, 300 mililitara mleka, 100 grama rendanog parmezana, so i biber.
 
Biće vam potrebno i pakovanje njoki i 150 grama mocarele.
Priprema:
 
Njoke kuvati u kipućoj vodi.
 
Pripremite sos od paradajza. Na maslinovom ulju propržiti sitno seckani crni i beli luk. Kad luk postane staklast, dodajte malo brašna i dobro promešajte.
 
Zatim dodajte pelat i začine po želji, pa promešajte. Ako volite glatku teksturu sosa, štapnim mikserom usitnite pelat.
 
Pripremite bešamel sa sirom. Na ulju malo propržite brašno, pa dodajte mleko i neprestano mešajte kako se ne bi napravile grudice. Dodajte parmezan i začine, pa dobro promešajte.
 
Pomešajte njoke i sos od paradajza i stavite ih u posudu pogodnu za rernu.
 
Na vrh stavite nekoliko kašika bešamela, a na samom kraju dodajte rendanu mocarelu i zapecite 10 minuta na 220 stepeni, odnosno dok se sir ne otopi.
 
Prijatno!
  • bananarama

    17.03.2023 22:54
    Na ovu skupoću u ekonomskom tigru i lideru Evrope, za sve ove sastojke treba ti minimalno 2.000 dinara ako ne i čitavih 3.000 dinara.
    Posle toga gladuješ narednih nedelju dana kako bi se ekonomski oporavio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti