Ideja za sutrašnji ručak: Njoke sa paradajzom i sirom
Ovo ukusno jelo pravi se u rerni, a preporučujemo da ga poslužite toplo.
Foto: Pixabay
Za sos od paradajza, trebaće vam 500 grama pelata, kašika maslinovog ulja, kašika brašna, manji crni luk, 3 čena belog luka, so, biber, origano i bosiljak.
Kako biste napravili bešamel, od sastojaka pripremite 2 kašike ulja, kašiku brašna, 300 mililitara mleka, 100 grama rendanog parmezana, so i biber.
Biće vam potrebno i pakovanje njoki i 150 grama mocarele.
Priprema:
Njoke kuvati u kipućoj vodi.
Pripremite sos od paradajza. Na maslinovom ulju propržiti sitno seckani crni i beli luk. Kad luk postane staklast, dodajte malo brašna i dobro promešajte.
Zatim dodajte pelat i začine po želji, pa promešajte. Ako volite glatku teksturu sosa, štapnim mikserom usitnite pelat.
Pripremite bešamel sa sirom. Na ulju malo propržite brašno, pa dodajte mleko i neprestano mešajte kako se ne bi napravile grudice. Dodajte parmezan i začine, pa dobro promešajte.
Pomešajte njoke i sos od paradajza i stavite ih u posudu pogodnu za rernu.
Na vrh stavite nekoliko kašika bešamela, a na samom kraju dodajte rendanu mocarelu i zapecite 10 minuta na 220 stepeni, odnosno dok se sir ne otopi.
Prijatno!
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
Testenina inspirisana poznatim koktelom senzacija na internetu
24.03.2024.•
0
Ovih dana na internetu je hit testenina inspirisana koktelom prljavi martini, a već ga je dosta ljudi isprobalo.
Recept za supu za koju na Sardiniji tvrde da zbog nje žive duže od 100 godina
11.02.2024.•
0
Uz Okinavu, Ikariju, Nikoju i grad Loma Linda, italijansko ostrvo Sardinija naziva se plavom zonom.
Špagete karbonara - kremaste i slasne: Ovo je recept za bilo koji obrok
09.11.2023.•
2
Karbonara je uvek dobar izbor kada želite da za malo vremena pripremite sočan obrok.
Potaž od povrća - fino će vas ugrejati
08.11.2023.•
0
Hladniji dani su stigli, te nam je potreban zdrav obrok koji će nas i ugrejati.
Brzi, jednostavni, a preukusni - recept za banana mafine
08.11.2023.•
1
Mafine možete da spremate sa različitim sastojcima, a danas je tu recept sa bananama.
Ćufte u paradajz sosu - uvek popularne u domaćoj kuhinji
07.11.2023.•
2
U srpskoj kuhinji se često ističe spoj bogatih ukusa i autentičnih aroma, a specijalitet koji savršeno oslikava tu harmoniju su definitivno ćufte u paradajz sosu.
VIDEO: Ove lazanje su hit na društvenim mrežama - s razlogom
05.11.2023.•
0
"One pan lasagna" novi je viralni hit koji je preplavio društvene mreže, a reč je o lazanjama koje se pripremaju u samo jednom tiganju.
Obavezna zimska poslastica: Štrudla sa makom i orasima - ovo je savršen recept
04.11.2023.•
4
Mak je omiljeno punjenje tradicionalnih slatkih savijača od dizanog testa, a početak novembra je i svojstvena prekretnica u svetu domaćih kolača, ali i slanih jela.
Ideja za ručak: Piletina sa krompirom i povrćem
04.11.2023.•
2
Recept za piletinu sa krompirom i povrćem je jednostavan za pripremu, a preukusan.
Krem čorba od bundeve - za hladne jesenje dane
03.11.2023.•
0
Bundeva, sa svojim bogatim ukusom i nutritivnim vrednostima, često je glavni junak jesenjih kulinarskih poduhvata.
Kako da napravite ukusan tiramisu: Korak po korak
03.11.2023.•
0
Tiramisu je ukusna poslastica koja prija mnogima.
Znate li kako se pravi domaći giros?
01.11.2023.•
0
Da li ste probali da napravite sami giros, kod kuće?
Ideja za ručak ili večeru: Sočna Alfredo pasta
31.10.2023.•
0
Kremasta pileća Alfredo pasta je jednostavan recept koji vam ne može dosaditi.
Recept za početnike: Brza pogača
30.10.2023.•
0
Ova brza pogača pravi se lako i male su šanse da vam ne uspe.
Kako da napravite keksiće sa komadićima čokolade?
28.10.2023.•
0
Čokoladni kolačići su odlična poslastica za sve ljubitelje slatkiša.
Ideja za doručak: Avokado tost sa jajetom i lososom
25.10.2023.•
1
Ako želite nešto drugačiji, a kvalitetan doručak, predlažemo avokado tost sa jajetom i lososom.
Nešto sasvim drugačije: Džem od slanine
24.10.2023.•
3
Džem od slanine poslednjih je godina stekao veliku popularnost.
Korak po korak: Recept za domaću picu
23.10.2023.•
8
Pica je jelo koje možemo da jedemo gotovo uvek. Doručak, ručak, večera.
Brzo i ukusno: Piletina sa limunom i belim lukom
20.10.2023.•
2
Sigurno će vam se dopasti ova jednostavna, a istovremeno ukusna piletina sa limunom i belim lukom.
Sočna pita sa spanaćem i sirom: Možete da je napravite za večeru, a da vam ostane i za doručak
18.10.2023.•
1
Pita sa sirom i spanaćem je odličan predlog za večeru, a ako je napravite dovoljno, može ostati i za doručak.
Šta da spremate sutra za doručak: Ukusan omlet sa povrćem je uvek dobar izbor
17.10.2023.•
1
Jutarnji obrok je važan za energiju i dobar početak dana.
Komentari 1
bananarama
Posle toga gladuješ narednih nedelju dana kako bi se ekonomski oporavio.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar