Na prodaju pivo napravljeno za krunisanje Edvarda VIII pre 86 godina

Retka serija piva starog 86 godina, napravljena za krunisanje Edvarda Osmog, ide na aukciju.
Na prodaju pivo napravljeno za krunisanje Edvarda VIII pre 86 godina
Foto: Pixabay
Pivo, napravljeno za Edvardovo krunisanje planirano za 1937. godinu, stavljeno je u skladište nakon što je on krajem 1936. abdicirao.
Ponovo je otkriveno 2011. godine, tokom radova na obnovi podruma pivare "Grin King", prenosi Skaj njuz.
Serija piva "Coronation Ale", napravljena od ječma i engleskog hmelja, nikada nije konzumirana, a biće stavljena na aukciju u dobrotvorne svrhe.
 
Kako se navodi, novac prikupljen od aukcije biće doniran dobrotvornoj organizaciji koju je 1976. osnovao sadašnji kralj Čarls Treći, tada još kao princ od Velsa, kako bi se deci iz siromašnih zajednica pomoglo da razviju bitne životne veštine.
 
Iz pivare "Grin King" kažu da je pivo u vreme proizvodnje imalo 12 odsto alkohola, ali da sada ne može da se pije i da će biti prodavano isključivo kao kolekcionarski predmet.

Teme

pivo
  • Igor

    18.04.2023 22:02
    Lajk ako biste popili makar gutljaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.