Ajnštajn je svako jutro jeo pržena jaja, ali na malo drugačiji način

Nobelovac i veliki fizičar Albert Ajnštajn za doručak je jeo zaslađena pržena jaja sa dodatkom meda i putera.
Ajnštajn je svako jutro jeo pržena jaja, ali na malo drugačiji način
Foto: Pixabay
Možda zvuči čudno, ali i Ajnštajn je bio čudan.
Zanimljivi detalji iz Ajnštajnovog života objavljeni su u knjizi "Einstein at Home", pa i taj da je "otac" teorije relativiteta svakog jutra doručkovao pržena jaja i pio kafu bez kofeina.
Ajnštajn je takođe voleo i pečurke, ali sveže s pecivima. Pio je samo kafu bez kofeina i crni čaj. A ovaj strastveni pušač je voleo i punč od celera.
 
U nastavku vam donosimo recept za njegov omiljeni doručak.
 
Priprema:
 
Otopite komad putera u tiganju. Kada se zagreje, ubacite dva sveža jajeta i pržite dok ne budu skoro ispečena po vašem ukusu.
 
Dodajte kašičicu meda i, kada se otopi, lagano nagnite tiganj i uzastopno sipajte vruću mešavinu preko jajeta dok vrh žumanca ne postane neproziran.
  • Đorđe

    19.09.2023 14:29
    Ludi zet
    Kad je Anštajn dolazio u Novi Sad kod Mileve, okolo su komšije pričale: evo ga opet stigao onaj ludi Marićev zet. :)
  • Mr Pit & 12 guslaca

    18.09.2023 07:21
    У оно време јаја су била из слободног и подног узгоја!
    (Мр Пит & 12 'гуслача')

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.