Ako vam je drugačiji ukus Plazme "krivac" može biti - brašno

Pojedini ljubitelji "Plazma" keksa imaju utisak da je njihova omiljena poslastica iz detinjstva promenila ukus i da to više nije isti onaj keks koji su umakali u mleko i čaj.
Kompanija Bambi je u opširnom odgovoru Efektivi objasnila šta je u pitanju.
Upitana da li je menjana receptura za "Plazma" keks, kompanija Bambi je navela da je "Plazma" danas malo modernija, ali da je receptura ostala ista u odnosu na 1967. godinu kada je počela proizvodnja.
"Deklaracija na redizajniranom pakovanju je usklađena sa novim podzakonskim propisima i izmene se odnose na nove smernice prilikom navođenja podataka u nutritivnoj tabeli", kažu iz Bambija.
 
 
Dodaju da se tim stručnjaka svakodnevno bavi striktnom kontrolom ulaznih materijala, sastojaka, procesnih parametara, poluproizvoda, a u akreditovanim laboratorijama se analiziraju sirovine koje su podložne falsifikovanju, kao što su med i puter.
 
Ipak, priznaju da može doći do razlike u ukusu, što objašnjavaju "senzornom karakteristikom same sirovine, poput brašna, čiji je visoki udeo u recepturi, a na koju mogu da utiču sezonske prilike tokom uzgoja i same žetve".
 
Dodaju da "potrošači sa visokom osetljivošću senzornih čula" mogu da osete razliku.
  • na ja

    10.11.2023 14:48
    Nije obavezno,ako su je usr.li kao munchmelow, nećemo je više nikada kupovati... videćemo kome se više isplati...ionako je to nezdrava hrana i treba je zameniti sa voćem i povrćem...
  • Miloš

    09.11.2023 20:28
    Ukus
    A mi se kao ne menjamo godinama. Secamo se necega kao da je sifrovano u brojkama. Dogod nije gore i vise vestacko, ja sam srecan sa Plazmom. Eurokrem mem jeste razocarao. Drasticna promena kolicine lesnika, a samim tim i vestacki dodatci da se zafarba!
  • JANA

    09.11.2023 12:27
    Isti je slučaj sa drugim kondiktorskim proizvodima.
    Npr. "jaffa keks" ni nalik nekadašnjem, o čokoladama da ne pričam, sve puno šećera i aditiva, bazne sirovine koje su značile kvalitet, nestale su.
    I naravno, čuvena umanjena pakovanja koja od nas prave maloumnike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.