VIDEO Pogrebni krompir: Kremasti prilog s hrskavim komadićima kornfleksa

Pogrebni krompir ili na engleskom funeral potatoes je popularno jelo u Juti i Teksasu.
Reč je o kremastoj musaki od krompira s hrskavim komadićima kornfleksa koji se obično poslužuje za utehu ožalošćenima nakon pogreba, pa otud i ime.
 
U pogrebni krompir stavlja se i dosta sira - najčešće specijalnih vrsta iz SAD-a i Meksika, koje možete zameniti lakše dostupnim punomasnim i tvrdim alternativama.
 
Kremasta supa od piletine koja se u SAD-u može kupiti u bilo kom supermarketu takođe je sastavni deo ovog recepta. Umesto toga, dajemo vam brzinsku alternativu koja se može napraviti od punomasnog mleka, pileće supe u kocki, brašna, maslaca i začina.
Sastojci:
 
900g narendanog krompira
 
300g narendane gaude
 
250g kisele pavlake
 
250g punomasnog mleka
 
250g pileće super od kocke
 
200g maslaca
 
150g kornfleksa
 
30 g parmezana
 
2 kašike brašna
 
1 manji luk
 
½ kašičice sušene žalfije
 
½ kašičice čili pahuljica
 
so i biber po želji
Priprema:
 
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pripremite pravougaoni pleh za pečenje ili vatrostalnu posudu i lagano ga namastite i stavite sa strane.
 
Izrendajte krompir i ocedite višak vode iz njega.
 
Dodajte luk naseckan na kriške, parmezan i gaudu, kiselu pavlaku, oko 60 g otopljenog maslaca, so i biber po želji, sušenu žalfiju i čili pahuljice i supu od kocke.
Da biste napravili kremastu supu od piletine: rastopite oko 50 g maslaca u loncu i dodajte dve kašike brašna. Mešajte ova dva sastojka dok ne nestanu grudvice i smesa ne počne da se zgušnjava, postepeno umešajte mleko i supu od pileće kocke i nastavite da mešate dok ne dobijete gustu supu. Posolite i pobiberite po želji.
 
Kremastu supu pomešajte s krompirom i sirom i sve prebacite u pripremljeni pleh. Usitnite cornflakes i pomešajte s preostalim maslacem (90 g) koji ste prethodno rastopili. Posolite i pobiberite dobijenu smesu i stavite je na vrh musake. Pecite složenac od krompira u prethodno zagrejanoj rerni oko 35 do 45 minuta.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti