Pojeo 44 sendviča za deset minuta
Džesi Esper pobedio je na takmičenju gutača sendviča u Nju Džersiju, tako što ih je pojeo 44 za deset minuta, i time osvojio nagradu od 2.000 dolara.
Foto: Pixabay
"Na mnogim takmičenjima ove godine sve se svelo da se pobedi za samo jedan zalogaj", rekao je u ponedeljak Džejms Veb koji je za samo taj jedan zalogaj izgubio od Espera u gutanju sendviča, svinjskih rolnica koji su lokalni specijaliteti.
Esper (35), Australijanac koji se ove godine preselio u SAD da bi se pridružio Ligi konkurentskih gutača sendviča (Major League Eating - MLE), nalazi se trenutno na četvrtom mestu na rang listi.
Džoi Čestnut superzvezda te lige, pobednik je u 16 od poslednjih 18 izdanja čuvenog takmičenja za najvećeg gutača hot dogova u državi Njujork, ali je ovog puta propustio da jede svinjske rolnice.
MLE je osnovan 1997. godine i ima sve veći broj članova zbog organizovanja takmičenja na visokom nivou.
Nekada su pobednici i favoriti bili članovi sa težinom od 120 kilograma, ali su sada takmičari mršaviji, kao na primer Japanac Takeru Kobajaši koji ima 72 kilograma i visok je 1,73 metara.
Takmičari su rekli da je sada tehnika u rastegljivosti želuca a ne u opštoj visini i težini.
Većina takmičara se priprema pijenjem velikih količina tečnosti. Posle takmičenja i konzumiranja velike količine hrane, učesnici spavaju, piju tečnost, jedu vrlo malo tokom 48 sati, kako ne bi imali neprijatnosti mučnine i povraćanja i drugih fizičkih tegoba.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće
Naučnici napravili "zlatnu" salatu: Rešava problem nedostatka jednog vitamina
08.10.2024.•
0
Španski genetičari petostruko povećali količinu vitamina A i konstruisali specijalnu "zlatnu" salatu koja je neophodna za funkcionisanje imunog sistema, vid, pravilan rast i razvoj.
Znate li od čega se prave žvakaće gume?
06.10.2024.•
0
Hteli mi to priznati ili ne - neki od nas konzumiraju hranu za koju zapravo ne znamo od čega je napravljena.
Udvostručen izvoz rakije u poslednjih pet godina
06.10.2024.•
0
U Srbiji ima oko 1.100 destilerija, neke od njih su u svetskom vrhu u proizvodnji rakije, a za proteklih pet godina vrednost izvoza tog alkoholnog pića više je nego udvostručen.
Napravili čokoladu koja sadrži svinjsku krv i čvarke
06.10.2024.•
1
Zotter, južnoštajerska porodična čokoladna manufaktura, izbacio je novu čokoladu, i to pomalo neobičnu, posvećenu - kolinju.
Lisabon proglašen za najbolju kulinarsku destinaciju u Evropi
06.10.2024.•
0
Grad Lisabon je prvi put osvojio nagradu za najbolju kulinarsku destinaciju u Evropi na dodeli Svetskih kulinarskih nagrada.
Topla čokolada za ušuškanu jesen
05.10.2024.•
2
Topla čokolada je jedan od omiljenih napitaka tokom hladnijeg perioda godine.
Da li biste probali pomfrit sa Nutelom?
03.10.2024.•
4
Footy food ime je stranice koja na Fejsbuku ima 118.000 pratilaca, a na kojoj ljubitelji mahom fudbala i hrane iz celog sveta šalju fotografije onog što su kupili na stadionu dok gledaju utakmicu.
Ugrožena proizvodnja čuvene pršute: Svinjska kuga zahvatila sever Italije
02.10.2024.•
2
Svinjska kuga zahvatila je sever Italije, ugrožavajući proizvodnju svinjskog mesa i delikatesa, kao i prihode za mnoge uzgajivače.
Da li ste znali: Prava bečka šnicla pravi se samo od jedne vrste mesa
30.09.2024.•
7
Bečka šnicla omiljeno je austrijsko jelo koje često pripremamo, posebno za nedeljni ručak, ali ne ispadne uvek onako dobro kako smo to zamislili.
VIDEO: Savršena kajgana Gordona Remzija - jedan korak u pripremi je ključan
29.09.2024.•
0
Kajgana je mnogima omiljen izbor za doručak, a ako je malo obogatimo, može biti i dobar, brzi ručak.
Nakon podizanja cena u julu: Moguće još jedno poskupljenje kafe do kraja godine
29.09.2024.•
0
Tržište kafe ne miruje, a kako Politika nezvanično saznaje, do kraja godine može se očekivati još jedno poskupljenje ovog proizvoda.
Doner kebab: Zašto se Turska i Nemačka spore oko njega i mogu li da nađu kompromis
28.09.2024.•
4
Nemačka i Turska se spore zbog doner kebaba, a Berlin apeluje na pokušaj Ankare da popularna ulična hrana dobije isti zaštićeni status u EU kao španska šunka i napuljska pica.
Sočna pasta od samo nekoliko sastojaka
27.09.2024.•
2
Leonardo da Vinči je još govorio kako je "jednostavnost krajnje savršenstvo", a Italijani su prvaci u pripremi slasnih i jednostavnih jela bez previše sastojaka.
Šta kada hrani ističe rok: Koja je razlika između "najbolje upotrebiti do" i "upotrebljivo do"
24.09.2024.•
1
Rasipanje hrane je jedan od najvećih problema sa kojima se svet danas suočava, ali dobra stvar je što svako od nas može pomoći u rešavanju ovog problema.
Bezalkoholno pivo sve popularnije, pa i na Oktoberfestu
24.09.2024.•
2
Bezalkoholno pivo poslednjih godina postaje sve popularnije kako se potrošnja piva smanjuje.
Cena kafe raste zbog dugotrajne suše u Brazilu i Vijetnamu
22.09.2024.•
0
S obzirom na to da velike suše ugrožavaju useve kafe u Brazilu i Vijetnamu, potencijalna nestašica u snabdevanju u obe zemlje počela je da povećava globalne cene kafe.
VIDEO: Kako se pravilno čuva sir u frižideru nakon što ga otvorite?
22.09.2024.•
1
Bilo da ga dodajete u sendvič ili rendan na testenini, tvrdi sir je namirnica koja se nalazi u gotovo svim domaćinstvima, ali ne znaju svi kako da ga pravilno čuvaju da bi što duže ostao svež.
Oktoberfest: Sve više veganske hrane i "zelenih" inovacija
22.09.2024.•
4
Pivo je veganski proizvod, ali na čuvenom minhenskom veselju sve je više i veganske hrane. Oktoberfest se menja u skladu sa vremenom pa je tako više zelene energije i motri se na reciklažu.
Tortilje sa tikvicama i sirom - odlične su za bilo koji obrok
21.09.2024.•
0
Tortilje sa tikvicama su savršen izbor za svaki obrok - možete ih jesti za doručak, ručak ili večeru.
Kako da napravite domaći kečap
20.09.2024.•
1
Jednom kada isprobate ovaj recept, vrlo verovatno više nećete pomisliti da kupite kečap.
Komentari 5
Che
Cocco
Isto bi bio sit celi dan da je pojeo dva jajeta.
To je sendvičar!
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar