Bebu ostavili na stepeništu zgrade i otišli na žurku

Mladi poljski bračni par ostavio je bez imalo griže savesti svoju bebu na stepeništu zgrade, a u dečijim kolicima papir sa porukom da su otišli samo na jedan dan, na žurku.
Dečaka starog 16 meseci, uplakanog, u mokrim pelenama, na stepeništu zgrade u Krakovu našla je komšinica koja je izašla iz stana pošto je čula očajnički plač deteta. Ona je bebu presvukla, nahranila, smirila i pozvala policiju.
 
"Policiji je u utorak stigla prijava da je na stepeništu jedne od zgrada napušteno dete. Pronašla ga je jedna stanarka kako glasno plače i drhti promrzao zbog mokrih pelena", kazao je portparol lokalne policije Marijuš Ćarka. Bebu je hitna pomoć prebacila u bolnicu, a policija je u dečijim kolicima našla poruku majke i uspela sutradan da pronađe 23-godišnju Poljakinju i njenog 28-godišnjeg muža.
 
"Oni su bili potpuno zatečeni zašto ih traži policija. Majka ne vidi ništa loše u tome što je bebu ostavila na stepeništu. Rekla je da ga je ostavila samo na jedan dan, zato što je išla na žurku", kazao je Ćarka.
 
Autor: Beta

Teme

beba
  • Uprkos preporukama

    26.03.2016 13:08
    Ma dobro, to je samo dete. Ali, Ne daj Bože da su to učinili sa psom. Digla bi se cela Evropa i sve NVO. Jer, svetske preporuke, etaloni, etičke norme, moralni kodeksi odnose se na lepo ponašanje sa životinjama, na što veći broj TV emisija i radnji sa igračkama za ljubimce.
    A nigde se ne pominju deca. Tako je i kod nas. Prođite bilo kojom viđenijom ulicom.
    Za "ljubimce" će te primetiti radnju. Ali ne i za decu. Tako je i sa TV emisijama. 2:0 najmanje, za pse i mačke - u odnosu na bebe. Tako da, očekujem da nova vlada Srbije, su skladu sa svetskim preporukama, ukine PDV za hranu i opremu za ljubimce. Nemojte misliti da se obuka naše omladine kreće u drugačijem pravcu, od ovog poljskog slučaja. Čitaćemo uskoro.
  • Jedna majka

    26.03.2016 09:27
    Strasno
    Roditelji treba prvo da idu u zatvor zbog ugrozavanja decijeg zivota, a potom na lecenje. I naravno, da vise nikad ne dobiju starateljstvo nad detetom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin