Biseri Marije Antoanete na aukciji u Ženevi

Aukcijska kuća Sotbi saopštila je danas da će ponuditi na prodaju set sa prirodnim biserima koji je nekada pripadao francuskoj kraljici Mariji Antoaneti, koji dva veka nije vidjen u javnosti.
Aukcija će biti održana 12. novembra u Ženevi.
 
U saopštenju Sotbija piše da je Marija Antoaneta, koja je pogubljena na giljotini tokom Francuske revolucije, često na portretima predstavljena sa biserima koji su, kako je navedeno, bili cenjeni kao dijamanti krajem 18. veka.
 
Najavljujući prodaju, aukcijska kuća je istakla da ti biseri nisu bili dostupni javnosti 200 godina.
 
Kolekcija uključuje i dijamantski privezak s prirodnim biserom za koji se procenjuje da će dostići cenu i do dva miliona dolara.
  • Marko

    14.06.2018 20:37
    Ha-ha-ha! Otezavas botovima posao. Nemaju nalog da citaju bas sve vesti. Morace da im pojacaju salamu u sendvicu :)
  • Mile

    14.06.2018 12:05
    ja mislio
    A ja mislio biser izjava da jedu kolače ako nemaju hleba. Ovaj naš svemoćni je obezbedio lebac a ima i igara, tako da je sve okej... (sarkazam)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin