U bečkom metrou zabranjuju smrdljiva jela

Vlasti Beča planiraju uvođenje zabrane smrdljivih jela u vozovima podzemne železnice.
U bečkom metrou zabranjuju smrdljiva jela
Foto: Pixabay
Od septembra "smrdljiva" jela, među kojima su i nacionalna brza jela kao što su leberkeze ili kranjska kobasica sa sirom, ali i pica, neće više moći da se jedu u vozovima linije U6.
 
Bečki gradski prevoznik "Viner linien" za jesen priprema informativnu ofanzivu, koja sadrži kako informacije preko razglasa na stanicama U6, tako i plakate, stikere u i izvan vozova, te informacije na ulazu u stanice.
 
- Dužina puta, u proseku, u U6 traje između pet i deset minuta i zato smatramo da je moguće tražiti da putnik tih par minuta izdrži bez jela koja se snažnije osećaju - ističe nadležna gradska savetnica Uli Sima.
 
Ona je ukazala da se o temi jela diskutuje već godinama i da apelima nije ništa postignuto, te da je rešenje jedino u zabrani. Sima ističe da će zabrana, takođe, doneti i manje posla čistačima vozova.
  • kultura

    20.07.2018 14:10
    U Singapuru su zabranjena i pica, ukljucujuci i vodu. Kazne su ogromne. Metro cistiji od apoteke. A u celom gradu zabranjene zvake.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin