VIDEO: Ima dve godine i puši dve pakle cigareta dnevno

Dvogodišnjak iz Indonezije Rapi Anadna Pamungkas zavisan je od cigareta, a kako tamošnji mediji pišu, ispuši dve kutije cigareta dnevno.
Dvogodišnjak, navodno, postaje vrlo agresivan ako ne dobije cigaretu i nemoguće ga je kontrolisati.
 
Rap, kako mu je nadimak, počeo je da puši skupljajući odbačene opuške u blizini majčinog štanda u Sukabumi, a stariji dečaci bi mu pomogli da zapali. Postao je zavisan vrlo brzo, a roditelji su bili očarani njegovom navikom i bilo im je smešno da ga gledaju kako puši.
 
Ipak, sada priznaju da su pogrešili i žele da ga odvedu lekaru.
 
Njegova majka Mariati (35) priznaje da mu kupuje dve kutije dnevno kako bi sprečila njegovo agresivno ponašanje, a dečak puši dve kutije dnevno već dva meseca. 
 
"Ako ne ispuši cigaretu, ne može da zaspi i ceo dan plače. Sve je ovo vrlo teško, jer su cigarete skupe", kazala je ona.
 
Misbahudin (40), njegov otac, izjavio je kako ne shvata kako je dete postalo zavisnik. Na pitanje, da li on puši, odgovorio je "da, pušim, ali mnogo manje od njega".
 
"Ne mogu da mu kažem 'ne' kad mi zatraži cigaretu, pritom, kada zapali, voli da pije mokaćino", navodi otac.
 
Indonezija je jedna od zemalja s najvećim brojem pušača na svetu i sve je više dece koja puše. Najmanje devet odsto tinejdžera je priznalo da puši.
 
Pre osam godina, dvogodišnji Aldi Rizal koji puši takođe je bio glavna vest svetskih medija. Isto kao i Rapi pušio je dve kutije dnevno, a prošle godine je saopšteno da je Rizal konačno prestao da puši.
 
  • Saruman

    16.08.2018 10:17
    Vidi se da nema ko o njemu da vodi računa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin