Britanija iz škola uklanja analogne satove - deca ne umeju da gledaju vreme na njima

Deca bi do svoje sedme godine trebalo da znaju da odrede vreme pomoću analognog sata, ali čini se da mnoga brzo zaborave tu veštinu.
Britanija iz škola uklanja analogne satove - deca ne umeju da gledaju vreme na njima
Foto: Pixabay
Analogne satove u ispitnim salama u Velikoj Britaniji zameniće digitalni satovi jer "učenici imaju problema da odrede  vreme na tradicionalnom satu".
Prema pisanju Dejli mejla, nastavnici su zabrinuti jer deca pogrešno računaju preostalo vreme tokom ispita ili gube dragoceno vreme računajući ga.
"Svesni smo da neke škole zamenjuju analogne satove digitalnim. Mladi ljudi koji polažu ispite odgajani su u digitalnom dobu i mnogi jednostavno ne vide analogne satove kao što je bilo uobičajeno među starijim generacijama", izjavio je Džef Barton, glavni sekretar Udruženja direktora škola i dekana.
 
Prosvetni čelnici kažu da su digitalni satovi na pametnim telefonima glavni pokretač zbog kog mladi gube veštinu računanja vremena putem analognih satova.

Teme

sat
  • Zemlja čudesa

    17.10.2022 12:22
    Trend debilizacije čovečanstva daje sve bolje rezultate. Cilj je sasvim očigledan - vlast malobrojne elite nad zatupljenom većinom koja nije čak ni svesna koliko je glupa. Čovečanstvo je žrtva industrijalizacije i specijalizacije...
  • S56

    15.10.2022 17:49
    @ Bojan
    Nije bitno ko je i zbog čega izanđao/degradirao pojmove, nego je loša vest što je istina da su moral i porodica i što šta drugo izgubili svaki značaj. To je realnost. Mnogi koji su toga svesni nisu džiberi (ma šta to značilo) već ukazuju da se urušavaju temelji čovečanstva, a neki (a ima ih mnogo) omalovažavaju taj proces. To su super džiberi ( ako mogu da vas parafraziram).
  • Bojan

    15.10.2022 09:39
    @S56

    Džiberi izanđali izraze "moral" i "porodica" koliko i ćirilicu, kad god ih neko upotrebi znam s kim imam posla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin