Beba odbijala da sisa i time majci spasila život

Sara Bojl je mlada majka kojoj je njena beba bukvalno spasila život.

Njen sin Tedi koji sad ima jednu godinu vrištao je i odbijao da jede kad god je pokušalada ga podoji iz desne dojke.

Sara se zabrinula i otišla kod lekara koji ju je poslao na pretrage. Dve nedelje kasnije, biopsija je pokazala da Sara ima rak dojke. Dvadesetšestogodišnjakinja se podvrgnula hemoterapiji, a planira dvostruku mastektomiju s trenutnom rekonstrukcijom grudi.

"Tedi je moj junak, da nije njega nikad ne bih ni pomislila na rak. Lekar mi je objasnio da dojenje pomaže uspostaviti duboku vezu između majke i deteta, a meni je ta veza spasila život. Mora da je Tedi primetio da mleko iz desne dojke ima drugačiji miris i ukus. Moj doktor kaže da je prvi put čuo za tako nešto i da imam sreće što sam odlučila da dojim jer ko zna kad bi se inače otkrila moja bolest", ispričala je za Metro.co.uk.

Prvi put je primetila kvržicu na dojci još u januaru 2013, ali lekari su je uveravali da je reč o cisti i da nema razloga za brigu. Cista se povećavala i od tada je bila na pregledima još pet puta, ali joj je svaki put rečeno da se cista povećava zbog hormona i da se ne brine.

Kad je 2016. rodila Tedija, ubrzo je shvatila da joj desna dojka ne funkcioniše za dojenje jednako kao leva, ali su je savetnica za dojenje i ginekolog uveravali da je to normalno.

Nakon što je Tedi počeo uznemireno da plače svaki put kad bi mu ponudila desnu dojku, otišla je ginekologu i tražila da je pošalje na skeniranje.

"Radiolog mi je rekao da se unutar ciste nalazi područje koje mu izgleda sumnjivo i poslao me na biopsiju", rekla je Sara.

Dve nedelje kasnije joj je dijagnostikovan veoma redak oblik raka za koji se ispostavilo da je u cisti rastao tri nedelje, tačno onoliko koliko je Tedi odbijao mleko. Čim joj je postavljena dijagnoza, Sari je zabranjeno dojenje kako bi što pre počela s hemoterapijom. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.