Očeva pažnja može unaprediti mentalni razvoj beba

Britanski istraživači došli su do fascinantnog otkrića kada je reč o kognitivnom razvoju beba. Naime, utvrdili su da će deca koja su u prva tri meseca života provodila dovoljno vremena s očevima imati razvijenije kognitivne sposobnosti u odnosu na drugu decu.
Očeva pažnja može unaprediti mentalni razvoj beba
Foto: Pixabay
Činom samog rođenja i dojenja majka biološki postaje najznačajnija za dete. Međutim, to ne znači da očevi ne treba da budu  aktivno uključeni u proces odgajanja deteta, prenosi Health24.
 
Naime, britanski istraživači su pomno posmatrali 128 očeva koji su imali stalnu interakciju sa svojom decom u prva tri meseca njihovog života. Nakon što su bebe napunila dva meseca istraživači su merili njihov mentalni razvoj.
 
Deca čiji su očevi bili više angažovani i aktivni u igri s njima u prvih nekoliko meseci života bolje su razmišljala i imala su razvijenije druge veštine u odnosu na ostalu decu.
 
Naučnici nisu došli do zaključka da pol bebe igra bitnu ulogu u rezultatima studije.
 
Istraživanje je objavljeno u časopisu "Infant Mental Health Journal".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom