Roditelji u Finskoj će moći da vode decu na posao

Finske vlasti su pokrenule projekat koji će omogućiti radnicima da više vremena provode s decom tako što će moći da ih dovedu na svoje radno mesto na nekoliko sati ili tokom celog radnog dana.
Kako prenose finski mediji, Tuomas Kurtila, ombudsman za decu u Finskoj, izjavio je da je cilj inicijative da roditelji i deca provode što više vremena zajedno, ali i da se deca bolje upoznaju s uslovima u kojima rade njihovi roditelji i na koji način zarađuju novac.
 
Istakao je da je do sada 800 kompanija potpisalo sporazum prema kojem se roditeljima dozvoljava da decu dovedu na radno mesto.
 
Deca će imati priliku da tokom nekoliko dana do kraja ovog meseca zajedno s roditeljima borave u kancelarijama u državnim ministarstvima, opštinama i drugim kompanijama.
 
"Na ovaj način članovi porodice će moći zajedno da dožive vrlo lepa i korisna iskustva i zahvalni smo svakoj od kompanija i institucija koja je pristala da bude deo ove ideje", rekao je Kurtila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom