Restoran nudi besplatan obrok ako roditelji ne koriste mobilne telefone

Britanski restoran "Frankie & Benny's" je predstavio zonu bez mobilnih telefona nakon što su sproveli anketu o tome koliko korišćenje telefona ima uticaja na porodične večere.
Oni od sada u ponudi imaju besplatne obroke za decu čiji roditelji ostave telefone na ulazu u restoran.
 
"No phone zone" je novi program kojim nameravaju da smanje korišćenje telefona za stolom. 
 
Skoro 20 odsto ispitane dece je reklo kako njihovi roditelji radije provode vreme koristeći telefon nego razgovarajući s njima. Među ispitanicima su i roditelji, pa je čak 23 odsto ispitanih roditelja priznalo da proveravaju telefon u toku jela, neki čak i kad im se deca obrate i razgovaraju s njima.
 
Osim toga, bilo je i dece koja su rekla kako nekad kriju mobilne telefone svojih roditelja kako bi oni imali više vremena za njih.
 
Radnici restorana će roditeljima doneti posebnu kutiju u koju će odložiti telefone tokom jela, a rukovodstvo restorana tvrdi da će ovaj program potrajati.
  • TOMY

    04.12.2018 17:15
    BEZ TELEFONA
    Pa ja telefon i ne koristim (verovali ili ne)!!
  • svekrina

    04.12.2018 14:11
    Jelovnik
    Jel ima pljeskavica ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom