Mama dečaka koji živi kao devojčica: Sa četiri je znao da je u pogrešnom telu

Iako ima tek sedam godina, dečak koji se nekada zvao Džejkob danas se zove Alis. Od kada su mu njegovi roditelji službeno promenili ime, za Alis su počeli da koriste i zamenice u ženskom licu. Tako je on i službeno postao ona.
Mama dečaka koji živi kao devojčica: Sa četiri je znao da je u pogrešnom telu
Foto: Pixabay (Ilustracija)
To je rezultat zalaganja njegove majke koja je, kako kaže, već u njegovom najranijem uzrastu počela da primećuje neuobičajeno ponašanje svog dečaka, ali mu nije pridavala previše pažnje.
 
Kako je ova 40-godišnja majka, koja ima još dvoje dece, istakla za Hull Live, Alis je još u uzrastu od četiri godine znala da je rođena u pogrešnom telu. Međutim, još i ranije je insistirala na tome da nosi haljine pa je svima pričala kako će, kada odraste, postati princeza i živeti u dvorcu. Sa tri godine njena mama je odlučila da joj ispuni želju, kupila joj je haljinu pa je od tog trenutka pustila da živi onako kako želi i kako se oseća.
 
"Vrtela se u krug od sreće i gladila rukama haljinu, a ja sam zbog toga pomislila da to više ne mogu da poričem", objasnila je majka i dodala kako je Alis koristila svaku priliku da nosi haljinu.
 
Ipak, u školu je morala da ide obučena kao dečak pa je ubrzo počela da pati od teskobe i redovno je plakala pre odlaska u školu.
 
"Bila je nesrećna, imala je nisko samopoštovanje, a jednom prilikom je u školskom autobusu ostala da leži sklupčana na podu i plakala da se ne oseća kao stvarno biće", opisala je majka svakodnevne borbe.
 
Nakon tog incidenta Alis je upućena na savetovanje u Službu za mentalno zdravlje dece i adolescenata.
 
"Moj mozak je ženski, moje je srce žensko, a imam telo dečaka", objasnila je jednog dana Alis svojim roditeljima, a oni su odlučili da će sve uraditi kako bi njihovo dete napokon bilo srećno.
 
Nakon razgovora sa školom, Alis je napravila društvenu tranziciju pa je uskoro na nastavu počela da odlazi u ženskoj uniformi.
 
Ipak, majka priznaje da je i sama često imala nedoumicu oko toga da li čini ispravnu stvar.
 
"Mislim da sam želela da je sve to samo faza, ali poznajem svoje dete i znam da kada izjavi nešto tako o svom polu, to nije šala", ispričala je.
 
Tokom tranzicije imali su podršku porodice, prijatelja, škole, ali i crkve.
 
Međutim, majka priznaje da ne zna da li će Alis zauvek ostati devojčica, a razmišljanje o potencijalnoj promeni pola u budućnosti je poprilično plaši iako je informisana o tom operativnom zahvatu.
 
No, rekla je da će sve prepustiti vremenu.
  • uff

    30.12.2018 11:43
    Gledala sam dokumentarac koji je prikazivao promenu jedne devojcice u decaka. Snimali su ga minimum 10 god. Na porodicnim snimcima se vidi da je mala vec tako, sa 4 god isto vec tvrdila da je decak. To je toliko strasno. Taj decak je toliko propatio na tom svom putu, da je i uz fantasticnu podrsku porodice imao strasne lomove. Sa 16,17 taj proces i dalje nije bio gotov. To niti je hir, niti moda. Niko ne bi ulazio u to da ne mora. Tim roditeljima naklon do poda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom