Blizanci rođeni u razmaku od dva meseca

Dva dečaka blizanca rođena su u razmaku od dva meseca, Alesandro 24. decembra, a njegov brat Andrea 22. februara, što je izuzetno retka pojava, objavio je upravnik porodilišta na severu Italije.
Blizanci rođeni u razmaku od dva meseca
Foto: Pixabay
Četrdesetogodišnja majka hitno je hospitalizovana u decembru 2018. i tada je svetlo dana ugledao Alesandro, nedonošče teško 800 grama rođeno u 24. nedelji trudnoće. Zahvaljujući medicinskoj ekipi posteljica je ostala netaknuta pa je brat blizanac nastavio da se razvija u majčinoj utrobi.
 
S medicinskog stanovišta to je bila izuzetno složena trudnoća, ali se srećno završila 60 dana posle kada je u osmom mesecu trudnoće (33 nedelje) rođen tri kilograma težak Andrea.
 
"Cela porodica se dobro oseća, napustiće bolnicu za nekoliko dana", objavila je uprava bolnice iz grada Monce blizu Milana uz napomenu da je ovo prvi takav slučaj sa kojim su se susreli.
 
Blizanci neće imati isti datum rođenja upisan u dokumenta, što je zadalo glavobolju administrativnim službama u trenutku pisanja izvoda iz matične knjige rođenih, ispričao je otac.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom