Majka koja svoju decu vodi u lov: To ih uči da poštuju životinje

Majka iz Oklahome, velika ljubiteljka oružja i lova, odlučila je da zaštiti troje dece od mobilnih telefona i tehnologije vodeći ih u lov.
Tako 34-godišnja Heder Del Moral zajedno sa 14-godišnjim sinom Huanom, 12-godišnjom Isom i devetogodišnjom Armonijom redovno lovi srne, patke i guske.
 
Ona inače sa koleginicom Amandom Tomas radi u Odeljenju za divlje životinje Oklahome i svesna je kako je lov kontroverzna tema. Međutim, ona smatra da lov ne može da našteti deci.
 
"Neke od trenutaka koje ću zauvek pamtiti u životu su upravo oni kada idem u lov s decom. Ne nose svoje mobilne telefone tako da možemo normalno da razgovaramo, smejemo se, upoznajemo i zbližimo. Ljudi su mi govorili kako ne veruju da vodim svoju decu u lov. Poštujem njihovo mišljenje, ali tražim da i oni poštuju moje i ne osuđuju nešto što nisu ni probali", kaže Del Moral.
 
Ona dodaje kako na taj način vodi decu u prirodu i uči ih da poštuju životinje.
 
"Oni su fascinirani biologijom. Pomažu mi da očistim životinje i pokažem im srce", govori Del Moral.
 
Njena koleginica Amanda dodaje kako lov ljude uči strpljenju i tome da se težak rad ne isplati baš uvek jer ne uhvate svaki put neku životinju.
 
"Nikada ne vršimo pritisak na decu da rade nešto što ne žele. Ukoliko odluče da ne žele da pucaju, ne teramo ih na to. Ne želimo da budu uplašena", rekla je Tomas.
 
Pored lova, Heder šalje decu da treniraju brojne sportove tako da su njihovi rasporedi uglavnom ispunjeni.
  • Prle

    17.07.2019 17:07
    Ahahahahahahahaha
    Ovi ovde bi i Amerikancima da sole pamet i odredjuju kako da zive ! Kakvi krelciiii
  • Orwell Vegan

    17.07.2019 14:37
    Istina
    Lovci inace cesto vode decu u lov, to nije nista novo. To je deo tradicije u nekim porodicama.
    Mnogi lovci su to postali nakon godina nametanja ubijanja. Tome slicno je krstenje dece i automatsko uvodjenje u neku religiju. Tako se namecu uverenja roditelja, deca se programiraju kao roboti.
  • ha

    17.07.2019 12:15
    Ne smem ni da ih pitam kako ih uči da poštuju ljude... Jel joj neko rekao da može da se druži s decom bez mobilnog a da za to vreme životinje samo gleda, a ne i ubija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom