VIDEO: Muškarac rodio dete, upisali ga kao majku, on tužio državu

Fredi Mekonel iz Velike Britanije je rođen kao žena, ali danas je muškarac. Zadržao je matericu i rodio dete.
Detetu su u rodni list Fredija upisali kao majku, a on se sada na sudu bori da ga upišu kao oca. Ako se to dogodi, njegovo dete će biti prvo u Britaniji koje nema majku.
 
Fredi kaže da je na dan rođenja svog deteta bio muškarac. Deset dana nakon što je zvanično postao muškarac uz pomoć sperme donora ostao je trudan. Kada je išao da prijavi dete, insistirao je na tome da ga upišu kao oca.
 
Ali prema zakonu iz 1836. godine dete mora da ima majku. Kako bi pobedio vladu, odlučio je da ide na sud. Njegov advokat tvrdi da se krše njegova ljudska prava jer ga prisiljavaju da bude upisan kao majka deteta.
 
Prema zakonu, osoba u Velikoj Britaniji može da promeni pol i bez operacije, ali najmanje dve godine mora da živi s "novim" polom. Fredi, koji je u ranim 30-tim, pristao je i na snimanje filma o sebi, pa je čak pustio i kamere u sobu u kojoj je rodio.
 
"Pristao sam nakon promene pola na uzimanje hormona testosterona i rekli su mi da zbog toga neću moći da imam decu. Da, već sam prihvatio tu činjenicu, ali sada želim da kažem svim transseksualnim muškarcima da i oni mogu da rode. Želim da znaju informaciju jer i dalje ne dobijaju dovoljno informacija o svojim opcijama", kaže Fredi.
 
Dodaje da se oduvek osećao kao muškarac.
 
"Dok sam bio dete dao sam sebi drugo ime i uvek sam iznutra osećao da sam dečak", kaže on.
 
Njegova majka Esme mu je uvek bila oslonac. Sa 25 godina je počeo da uzima testosteron i kasnije je išao na operaciju kojom su mu uklonili grudi. Matericu nije uklonio jer je, kaže, hteo da bude roditelj.
 
"Razmišljao sam o tome da postanem roditelj pre promene pola, a onda sam zaključio da je to neodgovorno. Morao sam da budem potpuno načisto ko sam ja pre nego što rodim dete", kaže on.
 
Dodaje da je prestao da uzima testosteron kako bi ostao trudan i tada je opet imao mesečne cikluse.
 
"Bio je to težak period. Osećao sam se kao vanzemaljac", rekao je on.
 
Trudnoća mu nije bila lagana ali kaže da je sve vreme imao mali stomak koji je više izgledao kao pivski stomačić.
 
"Porođaj je bio čudno iskustvo, ali radosno", zaključuje Fredi, prenosi "Dejli mejl".
 
  • Domaćica

    21.07.2019 14:49
    Sodoma i Gomora
    Sta reci a ne zaplakati!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom