Novopečene mame potroše više od 1.400 sati brinući da li je beba zdrava

Najnovije istraživanje je pokazalo da novopečene majke potroše više od 1.400 sati, odnosno više od 58 dana brinući se za zdravlje svog deteta u prvoj godini života, prenosi "Motherly".
Novopečene mame potroše više od 1.400 sati brinući da li je beba zdrava
Foto: Pixabay
Čak 330 sati tog vremena posvećeno je pretraživanju internet stranica i postavljanju pitanja po raznim grupama poput "Da li će moja beba prestati da plače?" ili "Zašto moje dete nema stolicu već tri dana?" 
 
Oko 337 sati mame potroše na slanje poruka ili zvanje svojih majki. Najviše se brinu za zdravlje deteta, 58 odsto njih, nakon čega sledi briga da li dete jede dovoljno i napreduje li rastom i težinom. 
 
Ovim istraživanjem se zapravo htela podići svest o alergijama kod dojenčadi. Pedijatri kažu da čak 76 odsto roditelja ne zna da alergija na kravlje mleko može biti znak budućih alergija. Ne znaju ni da postoje mere koje mogu preduzeti kako bi smanjili rizik od budućih alergija. 
 
Prema Američkoj pedijatrijskoj akademiji, te mere uključuju isključivo dojenje tokom prva tri do četiri meseca i uvođenje mogućih alergena, uključujući mleveni kikiriki, već u uzrastu od šest meseci.
 
Ako je dete ranije već testirano, a rezultati su pozitivni, uvođenje alergena u ishranu trebalo bi da bude pod nadzorom pedijatra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom