Žene rade tri puta više kućnih poslova i spremanja od muškaraca

Žene rade skoro tri puta više kućnih poslova nego muškarci, pokazala je studija koju su uradili stručnjaci sa Univerzitetskog koledža u Londonu.
Žene rade tri puta više kućnih poslova i spremanja od muškaraca
Foto: Pixabay
Oni su analizirali više od 8.500 parova i došli do podataka da samo jedan od 14 parova deli kućne poslove kao što su kuvanje, peglanje i čišćenje, prenosi "The Sun". 
 
U proseku žene provode 16 sati sedmično radeći kućne poslove, dok muškarci istim poslovima posvećuju šest sati. Stručnjaci su parove podelili u osam grupa u zavisnosti od njihovog posla, kao što su dvostruki prihodi ili rad jednog partnera.
 
Kod 93 odsto parova, žene su radile najviše kućnih poslova. Čak i kada su oba partnera radila puno radno vreme i verovali da zadaci treba jednako da se podele, muškarci su i dalje radili manje poslova.
 
Istraživači su otkrili da su žene u domaćinstvima sa dvostrukim prihodima trošile između 10 i 19 sati sedmično na kućne poslove. Ali muškarci u ovoj grupi su radili manje od pet sati. 
 

 

Samo tamo gde su žene bile te koje zarađuju, a muž je taj koji više vremena provodi kod kuće, ravnoteža kućnih poslova bila je obrnuta, prenosi portal Klix.
  • TeshaDesign

    03.08.2019 17:44
    Zena u kuci
    Kuvaj,peglaj,cisti...... radi u furmi dokle ovako?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom